تزئين كيكدخترانه
مواد لازم برای 10-12 نفر
كره......................................................250 گرم
شكرریز ..............................................250گرم
پوست پرتقال رنده كرده........................یك قاشق چایخوری
تخم مرغ همزده ..................................5 عدد
آرد ..................................................300 گرم
آرد ذرت.............................................50 گرم
بیكینگ پودر .......................................2 قاشق چایخوری
كشمش پلویی یا طلایی......................100 گرم
مواد لازم برای تزیین كیك:
مارمالاد زردآلو ................................................حدود 4 قاشق سوپخوری
خمیر مارسیپان..............................................حدود نیم كیلوگرم
خمیر فوندانت ...............................................حدود 750 گرم
شكلات آبكرده..............................................حدود 50 گرم
رنگهای خوراكی ........................................به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه خمیر فوندانت:
ژلاتین...........................................3 قاشق سوپخوری
آب ..............................................سهویكدوم قاشق سوپخوری
گلیسیرین.....................................2 قاشق چایخوری
گلوكز ..........................................2 قاشق سوپخوری
پودر شكر الككرده .........................480 گرم
اسانس دلخواه..............................به میزان لازم
روش تهیه
كره و شكر را با همزن برقی بزنید تا صاف و یكدست شود. آنگاه پوست پرتقال را بیفزایید و مخلوط كنید. سپس تخممرغها را كمكم به مایه اضافه كنید و آن را پیوسته هم بزنید. حالا آرد، آرد ذرت و بیكینگ پودر را با هم مخلوط و الك كنید و به مایه بیفزایید. كشمش را در آب گرم بریزید و ده دقیقه آن را بخیسانید. اكنون كشمش را در صافی بریزید و روی پارچه تمیزی پهن كنید تا رطوبتش گرفته شود.
آن را درون مایه كیك بریزید و مخلوط كنید. اینك مایه فراهم كرده رادر قالب مربع دارای كاغذ روغنی، به ضلع 23 سانتیمتر، بریزید و به مدت تقریبی یك ساعت در فر گرم شده با دمای 160درجه سانتیگراد، بپزید بعد از 5دقیقه، كیك را از قالب درآورید و روی پنجره سیمی بگذارید تا كاملاً خنك شود. حال رو و اطراف كیك مارمالاد زردآلو بمالید، خمیر مارسیپان را روی سطح پودرشكر پاشیده به ضخامت تقریبی 3 میلیمتر باز كنید، خمیر را دور وردنه بپیچید و روی كیك پهن نمایید.
سپس روی خمیر مارسیپان نیز مارمالاد زردآلو بمالید و این بار خمیر فوندانت سفید رنگ را روی سطح پودر شكر پاشیده، باز كنید و روی كیك بیندازید. اضافیهای اطراف خمیر را بگیرید و كیك را صاف و مرتب كنید. اكنون كیك را روی دیس زیبایی بگذارید و لبه پایینی كیك را با روبان صورتیرنگ به عرض یكونیم سانتیمتر، ببندید. اینك خمیرهای فوندانت رنگی را روی سطح پودر شكر پاشیده، به ضخامت 2 میلیمتر باز كنید و با برشگر به شكل پیراهن، كیف و كفش قالب بزنید. پشت این خمیرها را قدری با آب مرطوب كنید و روی كیك بچسبانید. آنگاه شكلات آبكرده را در قیف كاغذی بریزید، سر قیف را ببرید و مطابق شكل، پیراهن، كفش و كیف را با شكلات بیارائید.
روش تهیه خمیر فوندانت: ژلاتین را روی آب بپاشید و به روش بنماری حل كنید. آنگاه گلیسیرین و گلوكز را بیفزائید و این مایه را درون پودر شكر الك كرده بریزید، اسانس را بیفزائید و مخلوط كنید. سپس مخلوط فراهم كرده را روی سطح پودر شكر پاشیده، ورز دهید تا خمیر مناسبی به دست آید. برای جلوگیری از خشك شدن خمیر، آن را در كیسه نایلونی نگهدارید. اینك قدری از خمیر را صورتی كنید، تكه كوچكی از آن را به رنگ سبز كمرنگ درآورید و قدری را كرمرنگ كنید.
یادآوری1: مارمالاد زردآلو را گرم كنید و بعد آن را صاف نمایید. سپس مایه صاف شده مارمالاد زردآلو را روی كیك بمالید.
یادآوری 2: میتوانید از وردنههای طرحدار برای تزیین خمیر فوندانت بهره بگیرید تا زیبایی كیك دست ساخت خود را دوچندان كنید.
یادآوری 3: برای تهیه خمیر مارسیپان به مجله شماره 62 آشپزباشی مراجعه كنید. همچنین میتوانید این خمیر را از فروشگاههای لوازم قنادی تهیه نمایید.