مهدیس رحیمیان
مواد لازم برای 12 نفر
آرد 100 گرم
پودر كاكائو 20 گرم (حدود 2 قاشق سوپخوری)
پستهی خام 40 گرم
نمك يكچهارم قاشق چايخوری
كره 125 گرم
شكر 50 گرم
وانيلين يكچهارم قاشق چايخوری
پودر پسته برای تزئين به ميزان لازم
مواد لازم خمير پسته
پستهي خام 60 گرم
شكر 50 گرم
نمك يكهشتم قاشق چايخوری
روغن مايع 1 قاشق چايخوری
مواد لازم رويهي شكلاتی
خامه 115 گرم
شير 60 ميلی ليتر
شكلات شيری خردكرده 150 گرم
تخممرغ همزده 1 عدد درشت
روش تهيه
ابتدا خمیر تارت را به این ترتیب آماده كنید. آرد، پودر كاكائو، پسته و نمك را در كاسهای بریزید و مخلوط كنید. آنگاه كره را در كاسهی دیگری بریزید و در حدود 3 دقیقه، با همزن برقی بزنید تا صاف و یكدست شود.
سپس شكر را بیفزائید و همزدن را 2 دقیقهی دیگر، ادامه دهید. حالا وانیلین و مخلوط آرد و پسته را به آن بیفزائید تا خمیر مناسبی، حاصل شود. خمیر را در كیسهی نایلونی، بگذارید و به مدت یكساعت در یخچال، نگهدارید.
آنگاه خمیر را به ضخامت تقریبی یك سانتیمتر، روی سطح آرد پاشیده، باز كنید و در قالب تارت به قطر 23 سانتیمتر، پهن كنید. اضافههای خمیر را بگیرید و به مدت 30 دقیقه، در یخچال نگهدارید.
سپس قالب را در فر گرم شده با دمای 170 درجهی سانتیگراد، قرار دهید و به مدت 30 دقیقه نان تارت را بپزید و همینكه خنك شد، خمیر پسته را روی آن پهن كنید و با رویهی شكلاتی، بپوشانید. اینك تارت را به مدت 25-30 دقیقه، در فر گرم شده با دمای 150 درجهی سانتیگراد، بپزید. سپس صبر كنید تا تارت كاملاً خنك شود و بعد آن را با قدری پودر پسته بیارائید.
روش تهیهی خمیر پسته: پسته، شكر و نمك را در كاسهی دستگاه غذاساز، بریزید و مخلوط كنید. سپس روغن را بیفزائید تا مواد بهصورت خمیر در آید.
روش تهیهی رویهی شكلاتی: خامه و شیر را در ظرف مناسبی، روی حرارت بگذارید تا كمی گرم شود. سپس شكلات را بیفزائید و به آرامی مخلوط نمائید تا صاف و یكدست، شود. حال آن را به مدت 10 دقیقه، كنار بگذارید تا قدری خنك شود. آنگاه تخممرغ را بیفزائید و پیوسته هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند.