مربای قيسی
مواد لازم
قیسی..................................نیمكیلوگرم
شكر ....................................نیمكیلوگرم
آب .......................................250 میلیلیتر (1 پیمانه)
مغز بادام پوستكنده .............به تعداد قیسیها
روش تهیه
قیسیها را بشوئید و كنار بگذارید تا كاملاً خشك شود. حالا از كنار قیسیها چاكی بزنید، طوری كه هر قیسی یك لایه شود نه 2 تكه! حال هر لایه قیسی بازكرده را لای 2 ورق نایلون محافظ بگذارید و با وردنهی كوچكی روی آنها طوری بكشید كه كاملاً نرم و باز شوند ولی پاره نشوند.
كنار یك سر قیسی یك عدد بادام قرار دهید و دور بادام، قیسی را چنان بپیچید كه شبیه گل شود. بعد قسمت پائین گل را برش دهید تا بتوان گلها را ایستاده نگه داشت یا آنها را با نخ ببندید. شكر را در آب جوش حل كنید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و نیمهقوام شود.
حالا قیسیها را در شربت بچینید، طوری كه شهد دستكم نیمی از ارتفاع قیسیها را بگیرد. سپس قیسیها را زیر و رو كنید و پس از قوام آمدن، حرارت را خاموش سازید. بعد از اینكه مربا كاملاً خنك شد، در شیشهی تمیز بریزید و آن را در یخچال نگهدارید.