مربای سيب
مواد لازم
سیب گلاب سفت.................................نیم كیلوگرم
آب.....................................................به اندازهای كه روی سیبها را بگیرد
سركه.................................................2-3 قاشق سوپخوری
شكر .................................................نیم كیلوگرم
آب جوش.............................................350 میلیلیتر (حدود یك و یك دوم پیمانه سرخالی)
گلاب .................................................125 میلیلیتر (یك دوم پیمانه )
آب لیموترش .......................................1 قاشق سوپخوری
روش تهیه
سیبها را بشوئید و پوست آنها را خیلی نازك و ظریف بگیرید. آنگاه با نوك چاقو، خیلی با دقت از ته سیبها شروع به خالی كردن وسط و تخم سیبها كنید، طوری كه دُم سیبها جدا نشود. بعد بلافاصله سیبها را داخل محلول آب و سركه قرار دهید تا فرصت تغییر رنگ پیدا نكنند. وسیلهای روی محلول آب و سركه قرار دهید تا به سیبها فشار وارد كند و از آب بیرون نیایند. بعد از آمادهشدن، سیبها را داخل ظرف مناسبی در یكردیف جا دهید. شكر و آب جوش را همراه با گلاب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا شكر حل شود. حالا سیبها را داخل شربت بچینید و صبر كنید شربت قوام آید. به محض قوام آمدن شربت، آب لیموترش را بیفزائید و پس از 2-3 جوش، مربا را از روی حرارت بردارید.