مربای بادرنگ
مواد لازم
بادرنگ خشك.....................200-250 گرم
شكر................................1-5/1 كیلوگرم
جوهر لیمو ...................... سه چهارم قاشق چایخوری
آب..................................5 تا 6 پیمانه
روش تهیه
بادرنگها را 24 ساعت در آب سرد بخیسانید و در این مدت چند بار آب آن را عوض كنید. بعد داخل آن را تمیز نمائید. سپس به كمك یك چاقوی تیز آنها را ورقه كنید حالا ورقهها را لوله كنید تا به شكل گل درآید و با خلال دندان محكم نمائید. روز بعد در ظرف مناسبی آب بریزید و روی حرارت بگذارید. بادرنگها را در آن بریزید و به مدت 5 دقیقه بجوشانید. سپس در صافی بریزید. این كار را 3 بار تكرار كنید، مجدداً بادرنگها را در صافی بریزید و پس از آن در داخل آب سرد بریزید و حدود 10-12 ساعت بگذارید بماند، در این مدت چندین بار آب آن را عوض كنید، تا كاملاً تلخی آن گرفته شود، سپس آب و شكر را مخلوط كنید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. در اواسط جوش جوهر لیمو را نیز اضافه كنید آنگاه بادرنگها را پس از خرد كردن و شستن و فشردن در داخل آن بریزید و بگذارید بجوشد تا كاملاً غلیظ شود. از زمانیكه بادرنگها را در داخل شهد میریزید، چند بار قابلمه مربا را از روی حرارت بردارید تا كاملاً از جوش بیفتد و شهد در داخل بادرنگها برود.
یادآوری 1: میتوانید در اواخر طبخ 1 پیمانه گلاب به آن اضافه نمائید و پس از چند دقیقه شعله را خاموش كنید.
یادآوری 2: بادرنگ میوهای زمستانی؛ بیضی شكل با پوستی ناهموار است كه معمولاً در شمال ایران به بار میرسد.