تارت پرتقال
مواد لازم برای 8-6 نفر
آرد.......................................................150 گرم
كره .....................................................80 گرم
زرده تخممرغ ...........................................1 عدد
آب خنك .................................................3-2 قاشق غذاخوری
پودر قند.................................................. 2 قاشق غذاخوری
مواد روی تارت
تخممرغ ..........................................3 عدد كامل
تخممرغ ..........................................2 عدد زرده
شكر ..............................................سهچهارم پیمانه
خامه ..............................................یكدوم پیمانه
آب لیمو ...........................................سهچهارم پیمانه
پوست لیمو یا پرتقال .........................1 قاشق غذاخوری
پرتقال ............................................متوسط 3-2 عدد
شكر .............................................سهچهارم پیمانه
روش تهیه خمیر تارت:
آرد و نمك را الك كرده و داخل ظرفی بریزید؛ وسط آن را گود كرده و كره، زرده و پودر قند را با هم بزنید و همراه با آب به آرد اضافه كنید؛ با نوك انگشت آن را مخلوط كنید تا خمیر یكدست شود، سپس روی آن را بپوشانید و به مدت 20 دقیقه بگذارید تا خمیر استراحت كند.
سینی تارت به قطر 25 سانتیمتر را چرب كنید؛ خمیر را به قطر 3 میلیمتر باز كرده و داخل قالب پهن كنید به طوری كه دیوار قالب را هم بپوشاند؛ اضافه خمیر را از لب قالب بگیرید؛ روی خمیر را با چنگال چند سوراخ كرده و خمیر را در فری كه از قبل با حرارت 350 درجه فارنهایت گرم شده به مدت 15 دقیقه در طبقه وسط قرار داده تا خمیر كمی طلایی شود، سپس بگذارید سرد شود. تخممرغها، زرده و شكر را با همزن خوب بزنید؛ سپس رنده پوست لیمو، خامه و آب لیمو را اضافه كرده و خوب مخلوط كنید؛ روی تارت بریزید و به مدت 30 دقیقه در فر با حرارت 300 درجه فارنهایت قرار دهید تا مواد خودش را بگیرد. سپس از فر خارج كرده و صبر كنید تا سرد شود؛ در این مرحله پرتقالها را ورقه ورقه كنید، آنگاه شكر و 200 cc آب را بگذارید بجوشد؛ حرارت را كم كرده و ورقههای پرتقال را داخل آن قرار دهید تا 10 دقیقه بجوشد و شفاف شود؛ این ورقهها را هنگام سرو روی تارت بگذارید و با كمی خامه سرو كنید.
نكته تغذیهای: با به كار بردن قطعات میوه (همانند لیمو و پرتقال) در شیرینیها و دسرها، ارزش ویتامینی شیرینی را بالا میبرید. فقط توجه داشته باشید كه قطعات میوه را طولانیمدت حرارت ندهید زیرا ویتامینهای آنها تخریب میشود.