كیك طالبی
مواد لازم برای 12 نفر:
تخم مرغ................................ 6 عدد
آب ولرم ................................2 قاشق غذاخوری
شكر ....................................220 گرم
نمك .....................................اندكی
كره .....................................90 گرم
آرد..................................... 150 گرم
بیكینگپودر ..........................یك چهارم قاشق چایخوری
طالبی................................ 1 عدد در حدود 1 كیلوگرم
آب طالبی ..........................375 میلیلیتر
ورق ژلاتین......................... 6 عدد
خامه فرم گرفته................ 250 گرم
وانیل .............................اندكی (یك چهارم قاشق چایخوری)
روش تهیه:
زردهها و سفیدههای تخممرغ را از هم جدا كنید. زردهها را با آب ولرم، 175 گرم از شكر و نمك با همزن برقی بزنید تا كاملا غلیظ و رنگ آن روشن شود. بعد كره را بیفزائید و دوباره با همزن برقی بزنید. در ظرفی جداگانه سفیدههای تخممرغ را با همزن برقی بزنید تا كاملا فرم بگیرد و 45 گرم از شكر را به تدریج به آن اضافه كنید و به همزدن ادامه دهید تا شكر كاملا حل شود. حالا سفیدههای زده شده را با زرده های زده شده مخلوط كنید و آرد و بیكینگپودر را بیفزائید و همه مواد را به آرامی با یكدیگر مخلوط كنید. قالبی كمربندی به قطر 24 سانتیمتر را چرب و مایه كیك را داخل آن بریزید و در فر گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت تقریبی 30 دقیقه بپزید. طالبی را از وسط به دو نیم برش دهید و با قاشق مخصوص به شكل توپ از آن درآورده و روی كیك كاملا خنك شده بچینید. ورقهای ژلاتین را خرد كنید و مقداری آب سرد روی آن بریزید تا نرم شوند سپس روی حرارت بخار آب جوش قرار دهید تا كاملا حل شود. محلول ژلاتین را به آب طالبی اضافه كنید. اكنون خامه فرم گرفته و وانیل را با آب طالبی مخلوط كنید و هنگامی كه مایه غلیظ شد روی طالبیها بریزید و كیك را در یخچال قرار دهید تا رویه كیك كاملا سفت شود.
یادآوری: غلظت مخلوط خامه و آب طالبی بایستی مانند غلظت سفیده تخممرغ باشد.
نكته تغذیهای: طالبی حاوی پیشسازهای ویتامین A بوده و همچنین برای سلامت رودهها مفید میباشد.