خاگينه هويج
مواد لازم:
هویج متوسط .........................3 عدد
تخممرغ .................................5 عدد
روغن مایع...........................100 میلیلیتر
گردوی خرد كرده...................240 گرم
پودر قند................................60 گرم
دارچین...................................2 قاشق سوپخوری
پودر پسته یا خلال پسته...........به میزان لازم
مواد لازم شربت:
شكر.................................400 گرم (2 پیمانه)
آب...................................500 میلیلیتر (2 پیمانه)
آبلیمو..................................1 قاشق سوپخوری
زعفران حل كرده...................1 قاشق سوپخوری
ابتدا پوست هویجها را بگیرید و پس از شستن آنها را رنده كنید. در كاسه دیگری تخممرغها را كمی با چنگال بزنید و هویج را به آن بیفزایید و خوب مخلوط كنید. اكنون قدری روغن در تابهای كه بهتر است مستطیل باشد، بریزید و روی حرارت تند قرار دهید تا روغن كاملاً داغ شود. آنگاه مایه را درون تابه بریزید و در فر گرم شده با دمای 200 درجه سانتیگراد بپزید. سپس خاگینه را از فر خارج كنید و مخلوط گردو، پودر قند و دارچین را روی آن بریزید. حالا خاگینه را رول كنید و در قالب مستطیل شكل (لوف) بگذارید. شربت را روی آن بریزید و قالب را به مدت نیم ساعت در فر گرم شده با دمای 150 درجه سانتیگراد قرار دهید تا شربت جذب خاگینه شود. حالا خاگینه را در ظرف مناسبی قرار دهید و آن را با پسته تزئین كنید.
روش تهیه شربت:
شكر و آب را داخل قابلمه مناسبی بریزید. روی حرارت ملایم قرار دهید تا شكر حل شود. پس از حل شدن شكر حرارت را كم كنید و بعد از یكی دو جوش آبلیمو را به آن بیفزایید و بعد از 3 تا 4 دقیقه زعفران را اضافه كنید و پس از یكی دو جوش آن را از روی حرارت بردارید.