شــيـرينــی گــردويـی
مــواد لازم:
گردو .....................................200 گرم
كیك اسفنجی .........................500 گرم
شكر ......................................750 گرم
سفیده تخممرغ.........................12-10 عدد
سركه.....................................50 میلیلیتر
مواد لازم برای كیك اسفنجی (به ابعاد 40×30 سانتیمتر):
تخممرغ...................................5 عدد
شكر..................................125 گرم
وانیل ................................یكهشتم قاشق چایخوری
آب جوش.............................2 قاشق سوپخوری
آرد الك شده......................125 گرم
بیكینگپودر ........................یك چهارم قاشق چایخوری
گردو، كیك اسفنجی، شكر و سفیده تخممرغ را با هم مخلوط و دوبار از چرخ گوشت رد كنید. سپس آن را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید و هم بزنید تا خوب داغ شود. حالا سركه را به آن بیفزایید. بعد از خنك شدن، داخل سینی را كاغذ روغنی چرب شده بیندازید و با قیف پارچهای با ماسوره شكوفه با فاصله درون سینی بریزید.
نكته1: اگر شیرینی داخل فر خوب پف نكرد، مقداری پودر شكر اضافه كنید، چون كم شیرین است.
نكته2: اگر مواد شیرینی داخل فر زیاد باز شد، مقداری آرد برنج بیفزایید.
حرارت فر: 170 درجه سانتیگراد
مدت پخت: 30 دقیقه
شارلــــوت تــوت فـــرنـــگی
ابتدا زرده و سفیده را از هم جدا كنید. سپس زردههای تخممرغ را به همراه شكر و وانیل با همزن برقی بزنید. پس از یك دقیقه آب جوش را بیفزایید و مواد را كاملا هم بزنید، به حدی كه كرم رنگ و كشدار شود. آنگاه سفیدهها را جداگانه بزنید تا فرم بگیرد. حالا زردهها را به آرامی به سفیدهها بیفزایید و با لیسك یا قاشق چوبی به آرامی و به صورت دورانی هم بزنید تا مواد مخلوط شود. در پایان، مخلوط آرد و بیكینگپودر را نیز كمكم اضافه كنید و به هم زدن ادامه دهید تا مواد كاملا مخلوط شوند. مایه آماده را در قالب مستطیل شكل (به ابعاد 40×30 سانتیمتر) كه كاغذ روغنی انداختهاید، بریزید و در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد یا 350درجه فارنهایت به مدت تقریبی 45 دقیقه یا تا زمانی كه روی كیك طلایی شود بپزید. اكنون كیك را از فر درآورید و پس از پنج دقیقه، از قالب خارج كنید و روی پنجره سیمی بگذارید تا كاملا خنك شود.