كـيـك اسفنـجـــی با رويه اپلكوپل
مــواد لازم:
تخم مرغ .....................................5 عدد
شكر........................................200 گرم
وانیل........................................نصف قاشق چایخوری
آب جوش....................................20 گرم
آرد ..........................................210 گرم
بیكینگ پودر ...................................1 قاشق سوپخوری
مواد لازم برای خمیر اپل كوپل:
شیر ..........................................100 میلیلیتر
شكر ..........................................60 گرم
روغن مایع....................................30 میلیلیتر
تخم مرغ ......................................1 عدد
پودر مایه خمیر ............................10 گرم
آرد..............................................به میزانی كه خمیر به دست نچسبد
زرده و سفیده تخم مرغها را جدا كنید. سپس سفیده را با همزن برقی بزنید و شكر را كم كم اضافه كنید تا كاملاً فرم بگیرد. به طوری كه اگر ظرف را برگردانید، از ظرف نریزد.
بعد در ظرفی جداگانه زرده را با شكر و وانیل با همزن برقی بزنید. پس از یك دقیقه آب جوش را بیفزایید و به هم زدن ادامه دهید تا زردهها كرم رنگ و كشدار شود.
حالا سفیده را به زرده اضافه كنید و آرام و دورانی هم بزنید، در حدی كه فقط مواد مخلوط شود. اكنون آرد و بیكینگ پودر را مخلوط كنید و بتدریج به مخلوط زرده و سفیده اضافه كنید و زیاد هم نزنید. چون پف كیك میخوابد.
حالا مایه را در قالب گردی به قطر 23 سانتیمتر كه یك ورقه كاغذ روغنی كف آن انداختهاید بریزید.
دقت كنید مواد به طور یكنواخت در قالب پخش شود. اكنون سینی را در فر گرم شده با دمای 200 درجه سانتیگراد و یا 400 درجه فارنهایت به مدت 25 تا 30 دقیقه قرار دهید.
كیك را روی پنجره سیمی خنك كرده از وسط نصف كنید. وسط آن مارمالاد بریزید و لایه دوم را روی آن قرار دهید و روی لایه دوم مارمالاد بریزید و روی آن را با خمیر اپل كوپل بپوشانید و روی خمیر را با مغز گردو تزئین كنید. روی کیک را به کمک قلم مو با زرده تخم مرغ زده شده زرین نمایید و به مدت 20 دقیقه در فر بگذارید. بعد از اینكه از فر بیرون آوردید، روی آن شهد بریزید.
روش تهیه خمیر اپل كوپل:
همه مواد را با هم مخلوط كرده، سپس آرد را به آن بیفزایید. خمیر را درون ظرف بزرگی قرار دهید، روی آن را با پارچه تمیزی بپوشانید و استراحت دهید. بعد از گذشت یکساعت، خمیر را با وردنه باز كنید و روی كیك اسفنجی بكشید.