مربای كدو
مــواد لازم:
كدو تنبل یا كدو حلوایی.................................................2 كیلوگرم
آب آهك......................................................................حدود 12-10 لیوان آب را با 4-3 لیوان آهك سفید مخلوط نمایید
آب............................................................................به مقداری كه سطح كدوها را بپوشاند
شكر.........................................................................3 كیلوگرم
جوهر لیمو.................................................................یك چهارم قاشق چایخوری
دانه هل ...................................................................1 قاشق چایخوری
كدو را پس از شستن پوست گرفته و به صورت ورقههایی به قطر حدودا 5/1 سانتیمتر برش دهید. با قالب ریز شیرینی، آن را قالب بزنید و یا به اشكال هندسی درآورید. آهك و آب را مخلوط نمایید و اجازه دهید كاملا تهنشین شود.
آب روی آن را جدا كنید. سپس كدوها را در آن ریخته و بگذارید 24 ساعت بماند. آنگاه كدوها را در آبكش بریزید، بشویید و به مدت 3-2 ساعت در آب سرد قرار دهید و چند بار آب آن را عوض نمایید.
آب و شكر را به مدت 15 دقیقه بجوشانید. سپس كدوها را در مخلوط آب و شكر بریزید. حرارت را كم كنید تا آرامآرام بجوشد (درِ ظرف را نگذارید).
این مربا باید تقریبا به مدت 5-4 ساعت روی حرارت بماند. زمانی كه شربت مربا غلیظ شد، جوهر لیمو و بعد دانههای هل را اضافه كنید. در پایان دانههای هل را داخل مربا بریزید.