كيك فندق و قهوه
مواد لازم برای 01-21 نفر:
قهوهی فوری ..............................1 قاشق سوپخوری
آب جوش....................................1 قاشق سوپخوری
تخم مرغ....................................5 عدد
شكر .......................................130 گرم
وانیلین.....................................یكچهارم قاشق چایخوری
كرهی آبكرده و سردشده............100 گرم
آرد..........................................150 گرم
فندق آسیابكرده......................200 گرم
شكر اضافی.................................2 قاشق سوپخوری
آب اضافی ..................................60 میلیلیتر (یكچهارم پیمانه)
اسانس (عطر مایهی) قهوه.............2 قاشق سوپخوری
مواد لازم برای تهیهی كرم قهوه:
قهوهی فوری آسیابكرده...........2 قاشق سوپخوری
خامهی فرمگرفته ....................600 گرم
قالبی به قطر 23 سانتیمتر را چرب كنید و كف آن را با كاغذ روغنی بپوشانید. قهوه را در آب جوش بریزید و مخلوط كنید. آنگاه زردههای تخم مرغ، نیمی از شكر و وانیلین را در كاسهی كوچكی بریزید و با همزن برقی بزنید تا كاملاً غلیظ و كمرنگ شود. سپس سفیدههای تخم مرغ را در كاسهی دیگری بریزید و با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد و بهتدریج شكر را به آن بیفزائید. حالا زردهها و سفیدههای تخم مرغ همزده را به آرامی با یكدیگر مخلوط نمائید. كره، آرد، قهوهی حل كرده و فندق را به آن اضافه كنید و مایهی حاصل را در قالب بریزید و در فر(تاون) گرمشده با دمای 180 درجهی سانتیگراد، به مدت تقریبی 45 دقیقه بپزید. اكنون صبر كنید تا كیك در قالب خنك شود. بعد آن را از ارتفاع به 4 قسمت مساوی ببرید. حالا هر لایه را با شربت قهوه- كه از مخلوط شكر اضافی، آب اضافی و اسانس قهوه فراهم كردهاید- مرطوب سازید و قدری كرم قهوه بمالید. اینك لایههای كیك را روی یكدیگر قرار دهید و رو و اطراف كیك را نیز با كرم قهوه بپوشانید. حالا كیك را برای پذیرائی، روی دیس زیبائی بگذارید و به دلخواه تزئین كنید.
روش تهیهی كرهی قهوه:
قهوه را به خامه بیفزائید و كمی با همزن برقی بزنید تا قهوه، كاملاً با خامه تركیب شود.