نوشیدن یک فنجان نوشیدنی گرم در فصل پاییز و زمستان بسیار لذتبخش است و میتواند انرژیبخش باشد. یک نوشیدنی دلچسب و گرم میتواند شامل نوشیدنیهای سنتی مانند چای و انواع دمنوش های گیاهی باشد یا در آن ترکیبی از شیر یا انواع قهوه ، کاکائو و شکلات بکار رود. در این مطلب با طرز تهیه بهترین نوشیدنیهای گرم و خوشمزه با ما همراه باشید.
طرز تهیه ۸ نوع نوشیدنی گرم
۱. شیر قهوه داغ
شیر قهوه داغ یک نوشیدنی گرم و مناسب برای فصل پاییز و زمستان است که از ترکیب قهوه، شیر عسلی، هل و آب درست میشود و میتواند به عنوان یک نوشیدنی خوشمزه و گرم مجلسی مورد استفاده قرار گیرد.
مواد لازم | |
پودر قهوه | 3/4 پیمانه (معادل 10-11 قاشق غذاخوری) |
آب | 2+2/3 پیمانه |
هل ساییده | 1/4 قاشق چایخوری |
شیر عسلی | 1/2 پیمانه |
دستور تهیه
- قهوه و آب را در قهوه جوش دم کنید و سپس در فنجانهای سرو بریزید.
- سپس شیر عسلی و هل را مخلوط کرده و روی قهوه بریزید.
- در انتها روی شیر قهوه را با خامه فرم گرفته تزیین کنید.
۲. شکلات داغ مکزیکی
شکلات داغ مکزیکی (هات چاکلت مکزیکی) نوعی نوشیدنی مجلسی گرم و جدید است که ترکیبی از ادویههای گرم و شکلات به آن طعم خاصی میبخشد.
مواد لازم | |
شکر | 2 قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | 1/3 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | 1/2 قاشق چایخوری |
شکلات تلخ | 60 گرم |
نمک | 1/8 قاشق چایخوری |
پودر کاکائو | 4 قاشق غذاخوری |
شیر | 2 پیمانه |
خامه | 1 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه
- شکر، نمک، دارچین، فلفل و پودر کاکائو را با هم مخلوط کنید.
- شیر و خامه را در مخلوط کن میکس کرده، روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید و سپس در یخچال بگذارید تا کاملا خنک شود.
- پس از خنک شدن مخلوط شیر و خامه دوباره آن را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا به نقطه جوش برسد، اما نجوشد.
- وقتی شیر کف کرد، حرارت را خاموش کرده و مخلوط مواد خشک را به آن اضافه کنید.
- شیر را خوب هم بزنید تا نوشیدنی یکنواختی حاصل شود، در صورت لزوم میتوانید برای این کار از مخلوط کن استفاده کنید.
- نوشیدنی دلچسب گرم خود را در فنجان ریخته و به دلخواه روی آن را با شکلات رنده شده و یا خامه تزیین کنید.
۳. آب سیب ادویه ای گرم
آب سیب ادویهای نوعی نوشیدنی معطر و گرم است که از ترکیب آب سیب و ادویههای خوشعطر تهیه میشود و طعم و مزهای منحصر به فرد دارد.
مواد لازم | |
چوب دارچین | 3 عدد |
میخک | 5 عدد |
هل با پوست | 4 عدد |
دانه گشنیز | 1/4 قاشق چایخوری |
انیسون ستارهای | 2-3 عدد |
آب سیب | 900 میلی لیتر |
شکر (اختیاری) | به میزان لازم |
رنده پوست لیمو (اختیاری) | کمی |
روش تهیه
- آب سیب را در قابلمهای ریخته و ادویهها را به آن اضافه کنید.
- قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و محتویات قابلمه را گاهی هم بزنید تا رنگ ادویهها کمی تیره شود.
- در قابلمه را بسته، حرارت را کم کنید و صبر کنید تا آب سیب به جوش آید.
- در این مرحله رنده پوست لیمو و کمی شکر را اضافه کرده و پس از دو سه دقیقه حرارت را خاموش کنید.
- در انتها نوشیدنی را صاف کرده و در فنجان مخصوص سرو بریزید.
۴. نوشیدنی ذرت مکزیکی
نوشیدنی ذرت مکزیکی نوعی نوشیدنی خاص و متفاوت است که از ترکیب ذرت مکزیکی با شیر و شکر تهیه شده و با طعم دهندههای خاصی مزه دار میشود.
مواد لازم | |
کره بادام زمینی | 1/2 فنجان |
شیر | 1 فنجان |
ذرت مکزیکی پخته | 1/2 فنجان |
آب | 3/4 فنجان |
شکر قهوهای | 3 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه
- کره بادام زمینی و شکر قهوهای را در مخلوط کن مخلوط کنید تا کاملا ترکیب شوند.
- مخلوط فوق را همراه با ذرت مکزیکی پخته و آب در قابلمهای ریخته و روی حرارت قرار دهید.
- اجازه دهید مخلوط فوق حدود ۳ دقیقه روی حرارت ملایم بجوشند و سپس حرارت را خاموش کنید.
- مواد را در مخلوط کن یکدست کنید و سپس در لیوان سرو بریزید.
۵. نوشیدنی انار و لیمو
نوشیدنی انار و لیمو نوعی نوشیدنی مقوی و گرم زمستانه است که ترکیب آبمیوه و ادویهجات، به آن طعم خاصی میبخشد.
مواد لازم | |
چوب دارچین | 1 عدد |
میخک | 3 عدد |
زنجبیل تازه | 1 تکه کوچک |
آب | 7 فنجان |
شکر | 1 فنجان |
چای کیسهای | 2-3 عدد |
آب انار | 1 فنجان |
آبلیموی ترش | 1/4 فنجان |
مراحل تهیه
- آب، زنجبیل، دارچین، میخک و شکر را در قابلمهای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب به جوش آید.
- اجازه دهید مخلوط فوق به مدت ۳ دقیقه بجوشد، سپس چای کیسهای را به آن اضافه کنید.
- حال آب انار و آبلیمو را اضافه کرده و پس از ۱۰ دقیقه حرارت را خاموش کنید.
- نوشیدنی را صاف کرده، در فنجان سرو بریزید و به دلخواه روی هر فنجان یک برش نازک لیمو ترش قرار دهید.
ترکیبی از ادویه جات گرم با آبلیمو و عسل عطر و بویی منحصر به فرد ایجاد میکند و در تهیه یک نوشیدنی بسیار گرم برای فصل زمستان به کار میرود.
مواد لازم | |
لیمو ترش | 2 قاشق مرباخوری |
عسل | 1-2 قاشق غذاخوری |
هل | 3 عدد |
میخک | 3 عدد |
پودر زنجبیل | 1 قاشق چایخوری |
آب جوش | 2 لیوان |
چوب دارچین | 2 عدد |
طرز تهیه
- عسل، آبلیمو، هل، میخک و پودر زنجبیل را مخلوط کنید.
- آب جوش را به مخلوط فوق اضافه کرده و با چوب دارچین هم بزنید تا عطر و طعم دارچین را به خود گیرد.
- اجازه دهید این نوشیدنی چند دقیقه بماند و دم بکشد، سپس میل کنید.
۷. نوشیدنی گرم با طعم نارگیل
نوشیدنی با طعم نارگیل همواره طرفداران خود را داشته و دارای طعمی فوقالعاده از نارگیل و شکلات است؛ این نوشیدنی میتواند به عنوان یک نوشیدنی مجلسی خوشمزه مورد استفاده قرار گیرد.
مواد لازم | |
شیر | 3 فنجان |
شیر نارگیل | 250 میلی لیتر |
شکلات ذوب شده | 1/4 فنجان |
پودر نارگیل | 2 قاشق غذاخوری |
وانیل | 1/2 قاشق چایخوری |
دستور تهیه
- شیر، شیر نارگیل و پودر نارگیل را در شیرجوش ریخته و روی حرارت قرار دهید تا گرم شوند.
- سپس وانیل و شکلات ذوب شده را اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شوند.
- نوشیدنی شما آماده است، آن را در فنجان سرو ریخته و با خامه فرم گرفته و شکلات رنده شده تزیین کنید.
۸. نوشیدنی گرم کاراملی
نوشیدنی کاراملی با طعمی منحصر به فرد از کارامل و کاکائو، یکی از بهترین نوشیدنیها برای فصل پاییز و زمستان است که علاوه بر خوشمزگی باعث گرمی بدن میشود.
مواد لازم | |
شکر | 3 قاشق غذاخوری |
آب | 2 فنجان |
پودر کاکائو | 3 قاشق غذاخوری |
شیر | 6 فنجان |
شکلات کاراملی | 200 گرم |
روش تهیه
- آب، پودر کاکائو و شکر را در شیرجوش ریخته و روی حرارت قرار دهید تا شکر در آب حل شود.
- شکلات کاراملی را اضافه کرده و روی حرارت ملایم مرتب هم بزنید تا شکلات ذوب شود.
- شیر را اضافه کنید و صبر کنید تا مخلوط به جوش آید.
- نوشیدنی خود را در فنجان مخصوص سرو ریخته و به دلخواه روی آن را با خامه فرم گرفته تزیین کنید.
سخن آخر
از نوشیدنیهای گرم پرطرفدار در میان ایرانیان چای است که در اکثر دورهمیها سرو میشود و حتی برخی از افراد به نوشیدن آن اعتیاد دارند! ما در این مطلب سعی کردیم طرز تهیه چند نوع نوشیدنی گرم مناسب برای فصل پاییز و زمستان را ارائه دهیم که مصرف آنها یکی دو بار در هفته علاوه بر داشتن ارزش غذایی بالا، میتواند برای شما لذتبخش باشد. اما این نکته را نباید فراموش کرد که زیادهروی در مصرف هر نوع ماده غذایی میتواند عوارضی به دنبال داشته و برای سلامتی مضر باشد.