نان كنجدی
مواد لازم برای 1 قرص نان
مایه خمیر................................2 قاشق چایخوری 0 كیلوكالری
آب ولرم ..................................300 میلیلیتر 0 كیلوكالری
شكر ....................................1 قاشق چایخوری 20 كیلوكالری
آرد سفید................................200 گرم 680 كیلوكالری
آرد گندم سبوسدار ..................200 گرم 620 كیلوكالری
نمك.....................................2 قاشق چایخوری 0 كیلوكالری
كنجد ..................................70 گرم 370 كیلوكالری
كنجد برای پاشیدن روی نان.....2 قاشق غذاخوری 160 كیلوكالری
شیر برای روی نان.................به میزان لازم
روش تهیه
مایه خمیر، 5 قاشق غذاخوری آب و شكر را با هم مخلوط كنید و كنار بگذارید تا مایه خمیر در آب حل شود. سپس آردها و نمك را در كاسه بزرگی مخلوط كنید و وسط آن را گود كنید و مخلوط مایه خمیر و آب را بیفزایید. با قاشق چوبی از مركز آن را هم بزنید و در هر بار هم زدن آرد را به مركز ظرف بیاورید و خوب هم بزنید تا خمیر شود.
خمیر را 10-8 دقیقه روی سطح آرد پاشیده ورز دهید تا خمیر نرمی بدست آید. حالا خمیر را در كاسه چربكردهای قرار دهید و با سلفون روی كاسه را بپوشانید. خمیر را 2- 5/1 ساعت كنار بگذارید تا حجم آن دو برابر شود. قالبی به قطر 23سانتیمتر را چرب نمایید و كنار بگذارید. هوای خمیر را با فشار دست خالی كنید و آن را در كنجد ورز دهید. اكنون خمیر را به صورت 16 توپ درآورید و كنار هم در قالب بچینید. حالا روی قالب را با سلفون بپوشانید و در محیط آشپزخانه قرار دهید تا حجم آنها افزایش یابد و از لبه ظرف بالاتر بیاید.
فر را از قبل با دمای 220 درجه سانتیگراد گرم كنید. روی خمیر را با قلممو، شیر بمالید و كنجد بپاشید و 15 دقیقه بپزید. اكنون دمای فر را به 190 درجه سانتیگراد یا 375 درجه فارنهایت كاهش دهید و نان را 30 دقیقه دیگر بپزید. نان را از قالب درآورید و روی پنجره سیمی خنك كنید.