نان گيسباف با خشخاش
مواد لازم برای یك قرص نان
پودر مایه خمیر ...............................1 قاشق چایخوری 0 كیلوكالری
شكر ...........................................1 قاشق چایخوری 20 كیلوكالری
آب ولرم ....................................180 میلیلیتر (سهچهارم پیمانه) 0 كیلوكالری
آرد نان.....................................225گرم 760 كیلوكالری
نمك .....................................یكچهارم قاشق چایخوری 0 كیلوكالری
شیر خشك كمچرب ...................2 قاشق غذاخوری 110 كیلوكالری
روغن مایع ...............................2 قاشق غذاخوری 270 كیلوكالری
كنجد (یا خشخاش) ..................3 قاشق غذاخوری 240 كیلوكالری
مواد لازم برای روی نان
زرده تخممرغ........................................... 1 عدد 60 كیلوكالری
شیر كم چرب ...........................................1 قاشق غذاخوری 6 كیلوكالری
شكر .....................................................1 قاشق غذاخوری 60 كیلوكالری
كنجد (یا خشخاش) .................................2 قاشق غذاخوری 160 كیلوكالری
روش تهیه
مایه خمیر، شكر و یكچهارم پیمانه از آب ولرم را در كاسه كوچكی بریزید، رویش را بپوشانید و ده دقیقه كنار بگذارید تا فعال شود، آنگاه آرد، نمك، شیرخشك، روغن مایع، خشخاش، مایه خمیر ورآمده و باقیمانده آب را بیفزائید و مخلوط كنید تا خمیر مناسبی به دست آید. خمیر را روی سطح آرد پاشیده ورز دهید تا صاف و یكدست شود و آن را در كاسه چربكرده بگذارید، رویش را بپوشانید و به مدت تقریبی 45دقیقه در دمای محیط نگه دارید تا حجمش دو برابر شود. سپس خمیر را به سه قسمت مساوی ببرید و هر تكه را به طول تقریبی 30 سانتیمتر رول كنید. حالا هر سه تكه خمیر را كنار هم قرار دهید و ببافید و دو سر آن را به زیر خمیر تا كنید. اكنون خمیر بافته را در سینی چربكرده بگذارید، رویش را بپوشانید و دستكم 30 دقیقه در دمای محیط نگه دارید تا حجمش دو برابر شود. اینك مخلوط زرده تخممرغ، شیر و شكر را روی خمیر بمالید و خشخاش بپاشید. آنگاه سینی را در فر گرم كرده با دمای 200 درجه سانتیگراد قرار دهید و به مدت تقریبی 30-35 دقیقه نان را بپزید.