نان شير
مواد لازم برای یك قرص نان
پودر مایه خمیر..........................................................1 قاشق چایخوری 0 كیلوكالری
شكر ......................................................................2 قاشق چایخوری 40 كیلوكالری
آب ولرم ................................................................80 میلیلیتر (یكسوم پیمانه) 0 كیلوكالری
شیر كم چرب ولرم.................................................210 میلیلیتر (یكدوم پیمانه + یكسوم پیمانه) 85 كیلوكالری
آرد نان ................................................................530 گرم 1800 كیلوكالری
نمك ..................................................................یك قاشق چایخوری سرخالی 0 كیلوكالری
كره نرم شده ....................................................2 قاشق غذاخوری 220 كیلوكالری
شیر كم چرب برای روی خمیر ..............................حدود 2 قاشق غذاخوری 10 كیلوكالری
روش تهیه
مایه خمیر، شكر و آب ولرم را در كاسه كوچكی بریزید، رویش را بپوشانید و ده دقیقه در جای گرم نگه دارید تا حجمش دو برابر شود و حبابهائی روی آن بوجود آید. آنگاه آرد و نمك را در كاسه مناسبی الك كنید و حفرهای در وسطش ایجاد نمائید. سپس شیر ولرم، كره و مایه خمیر را درون این حفره بریزید و مخلوط كنید تا خمیر نرم و مناسبی به دست آید. حالا خمیر را روی سطح آرد پاشیده ورز دهید تا صاف و یكدست شود و آن را در كاسه چربكرده بگذارید. رویش را بپوشانید و یك ساعت در دمای محیط استراحت دهید تا حجمش دو برابر شود. اكنون خمیر را در قالب لوف چربكرده به اندازه تقریبی 12 × 30 سانتیمتر قرار دهید. دوباره رویش را بپوشانید و بگذارید حجم خمیر دو برابر شود و تقریباً قالب را پر كند. اینك قدری شیر روی خمیر بمالید، قالب را در فر گرم كرده با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید و به مدت تقریبی 35 -40 دقیقه نان را بپزید.