كلوچه كشمش و خرما
مواد لازم برای تهیه 18 عدد
شیر كم چرب ولرم ...........................170 میلیلیتر (حدود دوسوم پیمانه) 70 كیلوكالری
پودر مایه خمیر...................................1 قاشق غذاخوری 0 كیلوكالری
شكر .............................................1 قاشق غذاخوری 60 كیلوكالری
آرد نان............................................حدود 450 گرم حدود 1500 كیلوكالری
نمك..............................................یكدوم قاشق چایخوری 0 كیلوكالری
كره سرد خرد كرده...........................50 گرم 360 كیلوكالری
تخممرغ همزده...............................2 عدد 160 كیلوكالری
پوست لیموی رنده كرده..................از 1 لیمو 0 كیلوكالری
مواد لازم رویه كلوچه
شكر قهوهای...............................150 گرم 500 كیلوكالری
كره............................................35 گرم 250 كیلوكالری
آب ............................................60 میلیلیتر (یكچهارم پیمانه) 0 كیلوكالری
گردوی خرد كرده .........................30 گرم 200 كیلوكالری
مواد لازم میانی
شكر 1 قاشق غذاخوری ...........................60 كیلوكالری
دارچین آسیاب كرده.....................................2 قاشق چایخوری 0 كیلوكالری
كشمش ...................................................150 گرم 400 كیلوكالری
خرمای دشتستان هسته گرفته و خرد كرده.......120 گرم 150 كیلوكالری
گردوی خرد كرده...........................................55 گرم 370 كیلوكالری
روش تهیه
شیر، مایه خمیر و شكر را در كاسه كوچكی بریزید، رویش را بپوشانید و 15 دقیقه در جای گرم نگه دارید تا مایه خمیر فعال شود. آنگاه آرد و نمك را در كاسه بزرگی بریزید، كره را بیفزایید و با نوك انگشتانتان مخلوط كنید تا كره با آرد مخلوط شود و به شكل خردهنان درآید. سپس در مركز این مخلوط حفرهای ایجاد كنید و مخلوط مایه خمیر، تخممرغها و پوست لیمو را به آن بیفزایید و با قاشق چوبی هم بزنید تا مواد خمیر شود. حالا خمیر را روی سطح آرد پاشیده ورز دهید تا صاف و یكدست شود. اكنون آن را در كاسه چربكرده بگذارید، رویش را بپوشانید و در حدود 2 ساعت در جای گرم نگه دارید تا حجمش دوبرابر شود.
اینك خمیر را روی سطح آرد پاشیده به اندازه 30×45 سانتیمتر باز كنید، مواد میانی را رویش بریزید و خمیر را از درازا رول كنید و به عرض 5/2 سانتیمتر ببرید. آنگاه خمیرهای فراهم كرده را در قالب چربكرده مافین بگذارید، رویش را بپوشانید و حدود نیم ساعت در جای گرم نگه دارید تا حجمش دو برابر شود. حالا قالب را در سینی بگذارید و در فر گرم كرده با دمای 180 درجه سانتیگراد، قرار دهید و به مدت تقریبی 25 دقیقه یا تا زمانی كه كلوچهها طلایی رنگ شوند، بپزید.
روش تهیه مواد رویه
شكر قهوهای، كره و آب را در قابلمه بریزید و ده دقیقه روی اجاق بجوشانید تا شربت نسبتاً غلیظی به دست آید. آنگاه در هر قالب مافین یك قاشق غذاخوری از این شربت بریزید و اندكی گردو بپاشید و خمیر كلوچه را روی آن قرار دهید.
روش تهیه مواد میانی
همه مواد را با هم مخلوط كنید.