نان سبوسدار
مواد لازم برای تهیه یك قرص نان
آرد سبوسدار ........................................600 گرم 1800 كیلوكالری
نمك....................................................1 قاشق چایخوری 0 كیلوكالری
پودر مایه خمیر ...................................4 قاشق چایخوری 0 كیلوكالری
آب ولرم ............................................425 میلیلیتر (یك و سه چهارم پیمانه) 0 كیلوكالری
عسل...............................................2 قاشق غذاخوری 85 كیلوكالری
روغن مایع.........................................3 قاشق غذاخوری 405 كیلوكالری
سبوس گندم ..................................45 گرم 90 كیلوكالری
شیر (برای روی نان) ......................به میزان لازم
روش تهیه
آرد و نمك را در كاسه مناسبی بریزید و در حدود 8 دقیقه در فر با دمای 120 درجه سانتیگراد قرار دهید تا اندكی گرم شود. در این میان، مایه خمیر را همراه با نیمی از آب ولرم در كاسه كوچكی بریزید و مخلوط كنید. آنگاه آرد را در كاسه مناسبی بریزید، در مركزش حفرهای ایجاد نمایید و مایه خمیر حلكرده، باقیمانده آب ولرم، عسل، روغن و سبوس گندم را به آن بیفزایید و با قاشق چوبی هم بزنید تا مواد، خمیر شود. سپس خمیر را روی سطح آرد پاشیده، اندكی ورز دهید تا صاف و یكدست شود و آن را در قالب چربكرده لوف به اندازه 13×23 سانتیمتر بگذارید. رویش را با نایلون بپوشانید و دستكم یك ساعت در جای گرم قرار دهید تا خمیر حدود 5/2سانتیمتر از دیواره قالب بالاتر بیاید. اكنون قالب را در فر گرم كرده با دمای 200 درجه سانتیگراد بگذارید و به مدت تقریبی 35-40 دقیقه، نان را بپزید.
یادآوری: برای حصول اطمینان از پخت كافی نان، با دست ضربهای به پشت نان بزنید و چنانچه صدای توخالی بودن آن را دریافتید، پخت نان كافی است!