نان جو
مواد لازم برای 2 قرص نان
شیركم چرب 450 میلیلیتر (یك و دوسوم پیمانه) 180 كیلوكالری
كره 15 گرم 110 كیلوكالری
شكر قهوهای 55 گرم 190 كیلوكالری
نمك 1 قاشق چایخوری 0 كیلوكالری
پودر مایه خمیر 1 قاشق غذاخوری 0 كیلوكالری
آب ولرم 65 میلیلیتر (حدود 4 قاشق غذاخوری سرپر) 0 كیلوكالری
پرك جو 390 گرم 1400 كیلوكالری
آرد نان حدود 800 گرم حدود 2700 كیلوكالری
روش تهیه
شیر را در ظرف مناسبی بریزید و روی اجاق گرم كنید. سپس آن را از روی اجاق بردارید، كره، شكر قهوهای و نمك را بیفزایید و بگذارید شیر ولرم شود. آنگاه مایه خمیر و آب ولرم را در كاسه مناسبی بریزید و صبر كنید تا مایه خمیر فعال شود و حبابهایی روی آن بوجود آید. حالا آن را به شیر بیفزایید. اكنون 285 گرم از پرك جو و به مقدار كافی آرد به مایه فراهم كرده بیفزایید تا خمیر نرم و مناسبی به دست آید. اینك خمیر را روی سطح آرد پاشیده ورز دهید تا صاف و یكدست شود و آن را در كاسه چربكرده بگذارید. رویش را با نایلون بپوشانید و در حدود 2-3 ساعت، در جای گرم نگه دارید تا حجم خمیر دوبرابر شود.
آنگاه خمیر را نصف كنید و هر تكه را به شكل توپ درآورید و در سینی چربكرده بگذارید. سپس رویش را بپوشانید و در حدود 1 ساعت كنار بگذارید تا حجمشان دوبرابر شود. اكنون روی خمیر را با چاقوی تیز برش دهید و باقیمانده جو را بپاشید. سینی را در فر گرم كرده با دمای 200 درجه سانتیگراد قرار دهید و به مدت تقریبی 45-50 دقیقه، نان را بپزید.