مرغ گريلشده با انبه و سبزيجات
مواد لازم برای 4 نفر:
سویاسس رقیق ....................................................................یكچهارم پیمانه 30 كیلوكالری
روغن كنجد ...........................................................................1 قاشق سوپخوری 135 كیلوكالری
پودر زنجفیل...........................................................................1 قاشق سوپخوری 8 كیلوكالری
آبلیمو...................................................................................2 قاشق سوپخوری 8 كیلوكالری
پودر فلفل قرمز ......................................................................به مقدار كم 0 كیلوكالری
سینه مرغ بدون پوست ......................................................... یك دوم از یك عدد 550 كیلوكالری
كاهو.....................................................................................به میزان لازم 7 كیلوكالری
پیاز قرمز نازك برشداده شده .....................................................یكدوم پیمانه 25 كیلوكالری
فلفل دلمهای قرمز و سبز..........................................................یكدوم پیمانه 25 كیلوكالری
هویج پخته 4 عدد متوسط .....................................................60 كیلوكالری
انبه بدون پوست و هسته، خردشده............................................1 عدد 70كیلوكالری
مواد لازم برای تهیه سس:
آبلیمو ....................................................................3 قاشق سوپخوری 7 كیلوكالری
پوست لیموی رندهشده .............................................1 قاشق سوپخوری 5 كیلوكالری
روغن زیتون .............................................................2 قاشق سوپخوری 270كیلوكالری
عسل .....................................................................1 قاشق سوپخوری 45كیلوكالری
نمك و فلفل ............................................................به میزان لازم 0 كیلوكالری
* برشداده شده به صورت موازی
روش تهیه:
سویاسس، روغن، زنجفیل، آبلیمو و فلفل را مخلوط كنید و در ظرف مناسبی تكههای مرغ را به این تركیب آغشته نمایید. سپس درِ ظرف را بگذارید و آن را برای یكساعت در یخچال قرار دهید تا مرغ مزهدار شود.
برای تهیه سس، آبلیمو، پوست لیموی رندهشده، روغن زیتون، عسل، نمك و فلفل را مخلوط كنید. سس آمادهشده را كنار بگذارید.
سینی فر را كمی چرب نمایید و سینههای مرغ مزهدار شده را تقریباً به مدت 20 دقیقه با حرارت 180 درجه سانتیگراد پخته و برشته كنید. اكنون در ظرف بزرگی كاهو، پیاز، فلفل، هویج و انبه را مخلوط نمایید. اینك سالاد و مرغ برشتهشده را به 4 قسمت تقسیم كنید و در 4 بشقاب بریزید. سس آمادهشده را نیز در ظرف مناسبی ریخته، كنار آن قرار دهید.
گلوكوم:
زمانی كه فشار چشم افزایش مییابد، خطر بروز گلوكوم بالا میرود. این فشار بالای چشم بدون هیچ گونه علامت و درد، به اعصاب بینایی صدمه میزند تا اینكه سرانجام فشار چشم افزایش زیادی مییابد و سبب بروز گلوكوم میشود.
تحقیقات نشان دادهاند كه رژیم غذایی نیز در پیشگیری و كنترل گلوكوم مؤثر میباشد، به این صورت كه مصرف برخی از مواد غذایی از قبیل كافئین باید در رژیم غذایی كاهش یابد. همچنین برخی مواد غذایی شامل میوهها و سبزیجات تازه، مغزها، غلات و دانهها باید در رژیم غذایی روزانه به میزان كافی گنجانده شوند.
مواد لازم برای تهیه دو آبمیوه مفید برای پیشگیری و كنترل گلوكوم:
آبمیوه 1:
كلم خردشده .....................................2 فنجان
جعفری............................................. 2 فنجان
برگهای اسفناج ................................1 فنجان
كرفس .............................................3 ساقه
خیار با پوست.................................... 1 عدد
آبمیوه 2:
هویج............................................. 4 عدد
برگهای تازه اسفناج........................ 1 فنجان
كلم خردشده ..................................1 فنجان
سیب قرمز با پوست ..........................1 عدد متوسط