کیان رنجبر
غذای جنوبی
مواد لازم
ماهی سنگ سر یا حلوا 1 عدد متوسط
پودر تخم گشنیز به میزان لازم
نمک به میزان لازم
لیموترش 1 عدد
سیر له کرده 1 حبه
روغن به میزان لازم
پیاز سرخ کرده 2 قاشق سوپخوری
گردوی خرد کرده 5 عدد
ادویه کاری به میزان لازم
عصاره تمبرهندی 150 گرم
سبزی معطر خرد کرده ( گشنیز و شنبلیله) 30 گرم
زعفران دمکرده به میزان لازم
کره آبکرده به میزان لازم
روش تهیه ماهی شکم پر
داخل شکم ماهی را با پودر تخم گشنیز، نمک و آب لیموترش مزهدار کنید و به مدت 30 دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا بوی زهم ماهی از بین برود و ماهی مزه دار شود.
آنگاه سیر را در مقداری روغن تفت دهید و پیاز را به آن اضافه کنید.
سپس گردو و ادویه کاری را نیز به مواد اضافه نمائید و تفت دهید اینک عصاره تمبرهندی و سبزی را به مایه اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن از روی شعله بردارید.
اکنون داخل شکم ماهی را از مایه فراهم کرده پر کنید و شکم آن را بدوزید تا مایه هنگام پخت بیرون نریزید.
حالا ماهی را در ظرف نسوز چربکرده قرار دهید و به مدت تقریبی 30 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید.
همینکه ماهی پخت آن را از فر خارج کنید و رویش را با زعفران و کره آغشته کنید و دوباره به مدت تقریبی 10 دقیقه در فر بپزید تا سطحش طلایی و برشته شود.
منبع: شور و شیرین