امروزه غذاهای بینالمللی و مدرن طرفداران زیادی دارد. برخلاف گذشته که مردم جز غذاهای سنتی مانند انواع خورشتها و پلوها و آبگوشت و آش میل به امتحان سایر غذاها نداشتند. در دنیای امروز با پیدایش اینترنت و گسترش فضای مجازی مردم با انواع غذاهای کشورهای مختلف دنیا آشنا شدهاند و در برخی از رستورانها نیز سرو میشوند. غذاهای هندی معمولا در رستورانهای بینالمللی طرفداران زیادی دارد. شاید یکی از دلایل محبوبیت این غذاها طعم تند و اسپایسی آنها است، زیرا خیلیها به این نوع طعمهای تند و تیز علاقه دارند. باترچیکن یکی از غذاهای مشهور و محبوب هندی است که برخلاف سایر غذاهای هندی تند نیست و بسیار به ذائقه ایرانیها نزدیک است. درست کردن این غذا کمی صبر و حوصله میخواهد، اما در پایان شما یک مرغ خوشمزه دارید با طعمی جدید که تابه حال آن را امتحان نکردهاید. اگر میخواهید این غذای خوشمزه را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه پاکوره آرد به روش اصیل جنوبی
مواد لازم
سینه مرغ: ۵۰۰ گرم
حریره سیر یا سیر رنده شده: ۱ قاشق غذاخوری
روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
ماست چکیده یا یونانی: ۱ قاشق غذاخوری سرپر
آبلیمو تازه: ۱ قاشق غذاخوری
پودر انبه: نصف قاشق چایخوری
شنبلیله خشک: نصف قاشق چایخوری
گشنیز تازه خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری
فلفل قرمز: نصف قاشق مرباخوری
پاپریکا: ۱ قاشق مرباخوری
نمک: به میزان لازم
پودر زنجبیل: یک چهارم قاشق مرباخوری
مواد لازم برای سس
پیاز متوسط: ۲ عدد
گوجه فرنگی: ۵۰۰ گرم
ساقه گشنیز: ۳ عدد
کره: ۵ قاشق غذاخوری
روغن مایع: ۱ قاشق غذاخوری
بادام هندی: ۱۰ عدد
سیر: ۸ حبه
نمک: به میزان لازم
پاپریکا: نصف قاشق غذاخوری
زردچوبه: یک چهارم قاشق مرباخوری
پودر تخم گشنیز: نصف قاشق غذاخوری
زیره: ۱ قاشق چایخوری
هل: ۳ عدد
فلفل قرمز: یک چهارم قاشق چایخوری
آب: نصف لیوان
بیشتربخوانید:
مواد لازم برای روی غذا بعد از پخت
سرکه سفید: ۱ قاشق چایخوری
عسل: ۱ قاشق غذاخوری
شنبلیله خشک: ۱ قاشق چایخوری
خامه صبحانه: ۳ قاشق غذاخوری
گشنیز تازه خرد شده: به میزان لازم
بیشتربخوانید:
طرز تهیه نان کاکولی ؛ نان سنتی چهارمحال و بختیاری
طرز تهیه
برای درست کردن این باترچیکن خوشمزه باید کمی زمان و کمی حوصله داشته باشید. اول سینه مرغ را با چاقوی تیز به صورت مکعبی خرد کنید و داخل یک کاسه بزرگ بریزید. حالا حریره سیر، ماست چکیده یا یونانی، روغن زیتون، پودر انبه، زنجبیل، نمک، آب لیمو، شنبلیله خشک، گشنیز تازه، فلفل قرمز، پاپریکا و زدرچوبه را به تکههای مرغ اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند. روی ظرف را بپوشانید و آن را به مدت نیم ساعت داخل یخچال بگذارید تا مزغ مزهدار شود.
در این فاصله باید سس این غذا را آماده کنیم. کره و روغن را داخل ماهی تابه بریزید و روی اجاق گاز بگذارید تا کره ذوب شود. حالا زیره و هل را داخل روغن داغ بریزید و یک دقیقه تفت بدهید، سپس پیازها را که به صورت خلالی برش زدهاید، داخل ماهی تابه بریزید. گوجه فرنگیها را خرد کنید و به پیاز اضافه کنید، سپس ساقه گشنیز خرد شده، سیرهای خرد شده، نمک، بادام هندی، پاپریکا، زردچوبه، پودر تخم گشنیز و آب را به مواد بالا اضافه کنید و صبر کنید مواد جوش بخورد، سپس درب ماهی تابه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و نیم ساعت زمان بدهید تا مواد کاملا بپزد و له شود. بعد از اینکه مواد پخت، اجازه بدهید کاملا خنک شود، سپس با دستگاه غذاساز یا گوشتکوب برقی مواد را بزنید تا پوره شود و بعد حتما از صافی رد کنید تا حالت خامهای پیدا کند.
در مرحله بعد مرغهای مزهدار شده را از یخچال خارج کنید. داخل یک ماهی تابه مقداری روغن و کره بریزید و وقتی داغ شد، مرغها را به آن اضافه کنید و حرارت اجاق گاز را زیاد کنید تا مرغها آب نیندازد و با حرارت بالا سرخ شوند، سپس حرارت را کم کنید تا مرغها مغزپخت شوند، بعد آنها را از ماهی تابه خارج کنید. سسی را که آماده کردهاید، داخل ماهی تابه بریزید و مرغهای سرخ شده را به سس اضافه کنید و هم بزنید تا با هم ترکیب شوند. ۵ دقیقه زمان بدهید تا مرغها با سس مخلوط شوند و مزه بگیرند و در آخر سرکه سفید، عسل، شنبلیله خشک را روی غذا بریزید. خامه صبحانه را ده ثانیه داخل مایکروفر بگذارید و بعد دورتادور باترچیکن بریزید. غذای هندی خوشمزه شما در این مرحله آماده سرو است، نوش جان.