ترشی هفت میوه شمالی یا ترشک هفت میوه از میوههای خشک به همراه رب انار تهیه می شود که یکی از میان وعدههای بسیار خوشمزه و پر طرفدار است. البته شما میتوانید ترشی هفت میوه تابستانی یا ترشی هفت میوه با سرکه را هم تهیه کنید که ترکیب کاملا متفاوتی با ترشک هفت میوه شمالی دارد و به عنوان چاشنی کنار انواع غذاها سرو میشود.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه ترشی هفت بیجار مازندرانی
ترشی هفت میوه خشک
مواد لازم
آلو سیاه | ۲ کیلوگرم |
قیصی | ۱ پیمانه |
دانه انار | ۱ پیمانه |
آلبالو خشکه | ۱ پیمانه |
آلوچه | ۱ پیمانه |
آب | ۱ لیوان |
شکر (به دلخواه) | ۲ قاشق غذا خوری |
رب انار | یک فنجان |
سرکه | ۲ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه
آلو خشک را از چند ساعت قبل خیس کنید. اگر از آلوی تازه استفاده میکنید بعد از شستن به همراه ۱ لیوان آب روی حرارت کم بگذارید و بعد از این که پوستشان شل شد، شعله را خاموش کنید و کنار بگذارید تا خشک شود و پوستشان را بگیرید.
دوباره آلوها را به قابلمه برگردانید و گوشت آلوها را بجوشانید تا هم نرم شوند و هم آب اضافه شان تبخیر شود. رب انار و شکر را به آلوها اضافه نمایید تا شکر حل شود. سایر میوهها را اضافه کرده و چند قل که زد شعله را خاموش کنید.
کمی که ترشی خنک شد، سرکه را روی مواد بریزید. برای ملس شدن ترشی میتوانید به دلخواه مقداری نمک و شکر اضافه کنید. قابلمه را به مدت ۲۴ ساعت کناری بگذارد تا همه میوهها به هم مزه بدهند. برای خوشمزهتر شدن ترشی میتوانید از آب زرشک هم استفاده کنید.
بیشتربخوانید:
ترشی هفت میوه تابستانی
طرز تهیه
به مقدار مساوی سیب گلاب، هلو، شلیل، خیار، گلابی، انبه و زردآلو را شسته، خشک کرده و سپس خرد کنید. به مقدار دلخواه چند حبه سیر سیر، سبزیجات معطر، نمک، فلفل، گلپر و سیاه دانه به مواد اضافه کرده داخل شیشه تمیز ریخته و رویشان را با سرکه پر کنید و یک هفته در یخچال بگذارید تا جا بیوفتد.
ترشی هفت میوه با سرکه
مواد لازم
سیب | ۴ عدد |
گلابی | ۴ عدد |
هویج | ۴ عدد |
شلیل | ۴ عدد |
خیار | ۴ عدد |
هلو | ۴ عدد |
به متوسط | ۴ عدد |
سرکه | ۱ لیوان |
نمک | مقداری |
نعنا خشک | مقداری |
طرز تهیه
میوه ها را با رنده درشت، رنده کنید. ادویه و نعنا و نمک بزنید و داخل شیشه بریزید و رویشان را با سرکه پر کنید. یک هفته در یخچال بگذارید تا جا بیفتد.
بیشتربخوانید:
ترشی هفت میوه مخلوط
طرز تهیه
ترکیب میوههای دلخواهتان را انتخاب کنید. آلبالو، گیلاس، هلو، هلو انجیری، آلو زرد، زغال اخته، شفتالو، آلو سیاه.
میوهها را بشویید و خشک کنید. هسته گیلاس، آلبالو و زغال اخته را خارج کنید. سایر میوهها را به تکههای متوسط خرد کنید. نمک و فلفل سیاه نیم کوب و سیاه دانه و زردچوبه رویشان بپاشید.
میوه ها را داخل شیشه ریخته رویشان را با سرکه پر کنید و به مدت یک هفته در یخچال بگذارید تا جا بیفتد.
ترشی هفت میوه با رب انار
مواد لازم
رب انار ترش | ۱ پیمانه |
رب گوجه سبز | ۱ پیمانه |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک انار | کمی |
لواشک انار تکه شده | ۱ پیمانه |
آب انار تازه | ۱ لیوان |
سیب ، هلو ، گلابی ، خرمالو زرشک تازه | ۱ پیمانه از هر کدام |
طرز تهیه
برای تهیه رب گوجه سبز، گوجه سبز را به همراه مقدار خیلی کم آب بجوشانید و وقتی کاملا نرم شد از آبکش رد کنید و پوست و هستهاش را جدا کنید و دوباره بجوشانید و هم بزنید تا غلیظ شود.
میوهها را نگینی خرد کنید. سایر مواد را با هم مخلوط کنید وقتی که لواشکها باز شدند میوهها را به سس اضافه کنید و در شیشه بریزید و ۱۰ روز در یخچال بگذارید تا جا بیوفتد.
ماندگاری این ترشی در یخچال ۱ سال است. استفاده از نمک انار که یکی از انواع نمک میوه است باعث میشود که رنگ ترشی ثابت بماند.