لیمو عمانی ، خورش قیمه را تلخ می کند
در صورتی که از آن استفاده صحیحی صورت گیرد ، خورشی بسیار خوشمزه خواهیم داشت و در غیر این صورت ، روی طعم خورش مان اثر بدی گذاشته و حتی شاید آن را غیر قابل خوردن کند . برای مشاهده طرز تهیه خورش قیمه وارد سایت رضیم شوید.
چرا لیمو عمانی خورش قیمه را تلخ می کند ؟
دلیل اصلی اش این است که گاهی لیمو عمانی طولانی مدت در خورش می ماند و طعم تلخی به آن می دهد . گاهی هم تلخی ایجاد شده به این دلیل است که لیمو عمانی ، زود به خورش اضافه شده است . چند روش که بتوان با لیمو عمانی ، خورش قیمه خوشمزه ای پخت ، معرفی می شوند :
۱: پودر لیمو عمانی را جای گزین کنید ...
در صورتی که به خورش تان اندکی پودر لیمو عمانی اضافه کنید ، خورش تان کمی از طعم ترش لیمو عمانی خواهد داشت اما در نظر داشته باشد که لیمو عمانی از پودر اش خوش طعم تر است و پودر لیمو عمانی ، رنگ خورش تان را تیره می کند .
بیشتر بخوانید:
کاربردهای جالب نمک در زندگی روزمره
11کاربرد نمک که شما را شگفت زده می سازد
۲: از خیساندن لیمو عمانی کمک بگیرید ...
ابتدا باید لیمو عمانی ها با چنگال سوراخ شوند و بعد از آن مدتی در آب ولرم بمانند تا تلخی از آنها گرفته شود . حال می توان از آنها در خورش استفاده کرد . دقت کنید که با این روش ، شاید تلخی لیمو عمانی گرفته شود ولی طعم ترش آن هم از دست خواهد رفت .
۳: لیمو عمانی را نصف کنید ...
این روش ، بهتر است و بیشتر توصیه می شود . هر لیمو عمانی دو تکه شود ، بعد از آن تخمهای هریک را بیرون آورده و لیمو عمانی ها را ۲۰ دقیقه قبل از آماده شدن خورش ، به آن اضافه کنید . این کار کمک می کند تا لیمو عمانی ، خورش شما را خوش طعم تر کند .
۴: استفاده از لیمو عمانی را فراموش کنید ...
با حذف لیمو عمانی ، طعم خوبی را که می توانید به خورش خود دهید ، از دست خواهید داد اما به جای آن گزینه هایی مثل آبغوره یا تمبر هندی هم دارید که باید گفت هیچ یک نمیتوانند جای لیمو عمانی را بگیرند طعم خورش قیمه با لیمو عمانی چیز دیگری است .
بیشتربخوانید:
چگونه یک غذای شور را نجات دهیم؟
چطور طعم تلخ را از خورش قیمه بگیریم ؟
تا این بخش سعی کردیم از تلخ شدن خورش قیمه پیشگیری کنیم ولی اگر زمانی ، خورش قیمه مان تلخ شد آنگاه چه باید کرد که طعم تلخ آن را بگیریم یا حداقل تلخی را کمتر کنیم . روش های زیر موثر خواهند بود :
در صورتی که موقع مزه کردن خورش ، طعم تلخی را چشیدید می توانید فورا یک عدد سیب زمینی بزرگ را پوست کرده و به خورش تان اضافه کنید. قبل از اینکه خواستید خورش را در ظرف غذایتان ، سرو کنید آن سیب زمینی را بیرون آورید. دقت داشته باشید در صورتی که خورش شما خیلی تلخ باشد ، این روش کارساز نخواهد بود .
2 : زعفران و شکر را ترکیب کنید
در صورتی که خورش قیمه تان تلخی زیادی داشت و سیب زمینی به رفع تلخی اش کمکی نمی کرد ، کمی زعفران سابانده و آن را با مقدار کمی آب جوش دم نمایید . به نسبت زعفرانی که دارید ، اندکی شکر هم بیافزایید که باید حسابی مخلوط شوند تا یکدست گردند. مخلوط آماده شده را در خورش خود بریزید . با این روش هم مقدار زیادی از تلخی طعم خورش قیمه گرفته می شود و هم زعفران افزوده شده ، به خورش تان رنگ و بوی بیشتری می دهد.
در ادامه با یکی از راه هایی که برای رفع شوری قورمه سبزی خوب جواب می دهد و در بین آشپزها هم رواج زیادی دارد ، با شما همراه می شویم . بسیاری از افرادی که آشپزی می کنند ، برای رفع شوری خورش یا حتی غذای دیگر از سیب زمینی استفاده می کنند . ابتدا سیب زمینی ها را می شویند و سپس پوست شان را می گیرند ، هر سیب زمینی را به چند تکه بزرگ تقسیم می کنند و تکه های سیب زمینی را به خورش شان اضافه می کنند . حدود نیم ساعت تا چهل دقیقه طول می کشد که سیب زمینی ، نمک اضافی خورش را جذب کند و بعد از گذشت این زمان ، سیب زمینی ها را از قابلمه خورش تان بردارید چون ماندن طولانی مدت سیب زمینی ها در خورش ، آب آن را سریع کم کرده و دوباره طعم شوری غذا را بر می گرداند .
یک راه دیگر بهره گرفتن از مخلوط کردن سرکه و آبلیمو با شکر می باشد . سرکه یا آبلیمو ، خورش را ترش می کند در نتیجه از شوری خورش کم می شود . حال در صورتی که سرکه را با اندکی شکر مخلوط کنید و به خورش تان اضافه کنید ، دیگر خورشی شور نخواهید داشت . توصیه می کنیم از سرکه سیب استفاده کنید . دقت کنید که مخلوط را کم کم در خورش بریزید . در صورتی که شکر زیادی به خورش اضافه کنید، طعم آن را شیرین می کنید و طعم شیرین هم برای قورمه سبزی طعم مطلوبی نیست . برای مشاهده طرز تهیه قورمه سبزی به سایت مراجعه کنید.
بیشتربخوانید:
استفاده از نوشابه برای از بین بردن شوری در قورمه سبزی :
افزودن یک قاشق چای خوری نوشابه هم راهکاری است که بعضی اشخاص برای رفع شوری قورمه سبزی به خورش شان اضافه می کنند .
کمی خمیر با آرد گندم را به شکل توپ های کوچکی درآورید و در قابلمه خورش تان بگذارید . این روش هم در کم کردن طعم شور قورمه سبزی موثر است . بعد از حدود 30 دقیقه که نمک ها جذب این توپ های کوچک خمیری شدند ، آنها را از قابلمه خارج کنید . حتی می توانید این روند را چند بار تکرار کنید تا به طعم مطلوبتان برسید .
در انتها اگر باز هم موفق نبودید و خورش شوری داشتید ، نگران نباشید ...
اگر برنجی که می خواهید با خورش تان سرو نمایید ، کاملا بدون نمک پخته شود آنگاه وقتی مهمانان برنج و خورش را با هم میل می کنند ، طعم متعادلی حس خواهند کرد .
افزودن سرکه یا آبلیموی ترش به رفع تندی غذایتان هم کمک می کند . البته باز هم حواستان به میزان اضافه کردن آنها باشد . ابتدا یکی از آنها را به مقدار کمی به خورش تان اضافه کنید و یکی ، دو دقیقه صبر کنید تا درون خورش بجوشد . اگر باز هم به طعم مطلوبی نرسیدید آنگاه مجدد کمی دیگر هم اضافه کنید .
سیب زمینی به از بین بردن تلخی طعم غذایتان هم کمک می کند ولی برای این منظور نیاز است که آن را رنده کرده و به خورش تان اضافه کنید .
همان طور که می دانید قورمه سبزی از غذاهایی است که مقدار زیادی آب دارد و مدت زیادی طول می کشد تا بپزد که این باعث می شود تا راحت تر بتوان جلوی طعم شور آن را گرفت . عموما به خاطر داشتن گوشت گوسفند ، نمک در اواخر پخت خورش به آن اضافه می شود . اگر زمانی هم خورش تان شور شد ، به کمک راهکارهایی که ذکر شد ، میزان شوری آن را کم کنید و از غذایتان لذت ببرید .