Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 01:31

17
آبان
طرز تهیه لپه پلو با زیره یک غذای اصیل ایرانی

طرز تهیه لپه پلو با زیره یک غذای اصیل ایرانی

لپه پلو با یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر کرمان می‌باشد.

 لپه پلو با زیره یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر کرمان می باشد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه لپه پلو با زیره در ادامه با ما همراه باشید.

 
 

خانم‌های کدبانو با این غذا هنرتان را به رخ بکشید!

مواد لازم برای ۴ نفر
لپه ۱ پیمانه
برنج ۴ پیمانه
پیاز ۳ عدد متوسط
گوشت گوسفندی ۳۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
زیره سیاه ۳ قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار کافی

خانم‌های کدبانو با این غذا هنرتان را به رخ بکشید!

طرز تهیه لپه پلو با زیره

مرحله اول

برای تهیه لپه پلو با زیره خوشمزه در ابتدای کار لپه را می شوییم و درون یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس به اندازه ای که ۱ بند انگشت روی لپه را بگیرد آب می افزاییم و اجازه می دهیم به مدت ۵ تا ۶ ساعت درون آب بماند تا خیس بخورد.

 بیشتربخوانید:

طرز تهیه عدس پلو مجلسی

 

 

 

مرحله دوم

پس از گذشت این زمان لپه را درون آبکش می ریزیم و آبکشی می کنیم. در ادامه ۲ عدد پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم، سپس مقداری روغن مایع به آن اضافه می کنیم.

مرحله سوم

در ادامه پیاز را به تابه اضافه کرده و تفت می دهیم تا سبک و شیشه ای شود، سپس لپه را به همراه نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به تابه می افزاییم. در ادامه مواد درون قابلمه را تفت می دهیم تا بوی خامی ادویه ها و لپه از بین برود.

 

مرحله چهارم

حالا ۱ لیوان آب به قابلمه اضافه کرده، سپس اجازه می دهیم لپه درون آب جوش بماند تا کاملا پخته و آب اضافی درون قابلمه کشیده شود. در ادامه برنج را می شوییم و به همراه ۱ قاشق چایخوری نمک درون یک کاسه حاوی آب می ریزیم.

مرحله پنجم

حالا اجازه می دهیم برنج به مدت ۱ ساعت درون آب بماند تا خیس بخورد. پس از گذشت این زمان یک قابلمه مناسب را تا نیمه پر از آب می کنیم و روی حرارت زیاد قرار داده، سپس اجازه می دهیم آب به نقطه جوش برسد.

 

مرحله ششم

در این مرحله برنج را درون آبکش می ریزیم و پس از جوش آمدن آب برنج را به آن اضافه می کنیم، سپس اجازه می دهیم برنج به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه درون آب جوش بماند تا پخت اولیه آن انجام شود. در ادامه یک دانه برنج را بین دو انگشت له می کنیم.

 

 

 

 

مرحله هفتم

در صورتی که اطراف برنج نرم و مغز آن کمی گیر داشت، قابلمه را از روی حرارت بر می داریم. حالا برنج را درون آبکش ریخته و آبکشی می کنیم تا آب اضافی اش خارج شود. در ادامه مقداری روغن مایع و زعفران دم کرده درون یک قابلمه مناسب می ریزیم.

 

مرحله هشتم

در این مرحله ته دیگ دلخواهمان را درون قابلمه فیکس می کنیم و یک لایه برنج درون قابلمه می ریزیم. در ادامه مقداری از لپه پخته شده را به صورت پخش روی برنج ریخته، سپس زعفران دم کرده را به همراه زیره روی لپه می ریزیم.

خانم‌های کدبانو با این غذا هنرتان را به رخ بکشید!

مرحله نهم

در صورت تمایل برای عطر و طعم بهتر می توانید زیره را درون یک تابه بدون روغن کمی تفت دهید تا عطرش خارج شود. حالا به همین ترتیب ادامه می دهیم تا مواد تمام شوند، سپس روی حرارت ملایم شعله پخش کن قرار می دهیم.

 

مرحله دهم

در ادامه قابلمه را روی شعله پخش کن قرار می دهیم، سپس درب قابلمه را با دم کنی پوشانده و روی قابلمه می گذاریم. حالا اجازه می دهیم پلو به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت بماند تا کاملا دم بکشد. در این فاصله گوشت های قلقلی را درست می کنیم.

مرحله یازدهم

برای درست کردن گوشت قلقلی ابتدا گوشت گوسفندی را به تکه های ریز خرد کرده، سپس درون یک کاسه مناسب چرخ می کنیم. در ادامه پیاز باقی مانده را با دندانه های ریز رنده، رنده کرده و از صافی رد می کنیم تا آب اضافی اش خارج شود.

بیشتربخوانید:

معطر پلو ؛ غذای شیک و مجلسی

 

 

 

 

مرحله دوازدهم

حالا پیاز رنده شده را به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه حاوی گوشت چرخ کرده می افزاییم، سپس ورز می دهیم تا مواد ترکیب و یکدست شوند. در ادامه به اندازه یک گردو درشت از مایه گوشت چرخ کرده برداشته و قلقلی می کنیم.

مرحله سیزدهم

در ادامه به همین ترتیب ادامه می دهیم تا مایه گوشت تمام شود، سپس یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مقداری روغن مایع به آن می افزاییم. حالا گوشت های قلقلی را درون تابه اضافه می کنیم و تفت می دهیم.

مرحله چهاردهم

زمانی که گوشت های قلقلی کاملا سرخ شدند، رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه می کنیم، سپس تفت می دهیم تا بویی خامی آن از بین برود. در ادامه گوشت های قلقلی را با رب گوجه فرنگی تفت می دهیم تا رب به خورد گوشت ها برود.

مرحله پانزدهم

پس از گذشت ۴۵ دقیقه قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم، سپس پلو را مخلوط می کنیم تا مواد ترکیب شوند. در ادامه پلو را درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم، سپس گوشت های قلقلی را کنار آن قرار داده و سرو می کنیم. نوش جان.

 

 

برچسب ها: غذای سنتی، آموزش آشپزی، زیره، زردچوبه، زیره سیاه، غذای ایرانی تعداد بازديد: 393 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز