مواد لازم
فيله ماهي شير...............500 گرم
گشنيز، شنبليله...............300 گرم، خرد شده
برنج................500 گرم
سير...............1 بوته كوچك
پياز................1 عدد
روغن مايع................2 قاشق سوپخوري
كره يا روغن حيواني................2 قاشق سوپخوري
زردچوبه.................1 قاشق چايخوري
نمك و فلفل................به ميزان لازم
بیشتربخوانید:
دمپختک شیرازی
طرز تهیه
برنج را بشوييد و با نمك خيس كنيد. 1 تا 2 ساعت قبل ماهي را تميز كرده، بشوييد سپس آن را نمك بزنيد سپس آن را در آبكش بگذاريد. سبزي را خرد كنيد. سير را با زردچوبه بكوبيد. پياز را نگيني خرد كرده و سرخ كنيد وقتي طلايي شد، سير را در آن تفت دهيد. سبزيها را به پياز و سير اضافه كرده و كمي سرخ كنيد. 5 ليوان آب به مواد اضافه كرده نمك و فلفل آن را اندازه كنيد. ( اندازه نمك را كمي كمتر از معمول در نظر بگيريد، چون برنج و ماهي نمك دارند). بعد از جوش آمدن مواد ماهي ها را بشوييد تا نمك اضافه آن خارج شود و به سبزي در حال پخت اضافه كنيد. پس از 10 تا 15 دقيقه ماهي را از ظرف خارج كنيد. آب برنج را خالي كرده و نمك اضافه آن را نيز بگيريد. برنج را به مواد در حال جوش اضافه كرده و آب روي برنج را يك بند انگشت بالاتر از سطح برنج در نظر بگيريد. ( اگر لازم بود آب اضافه كنيد.) ماهي را ريز كرده و تيغ آن را بگيريد. برنج و مواد را هم بزنيد. موقع دم كردن، برنج ماهيها را وسط برنجها گذاشته و برنج را روي آن ريخته و دم كنيد. پس از دم كشيدن برنج را در ديس كشيده و ماهيها را روي آن بريزيد. كره را روغن حيواني را داغ كرده و روي آن بدهيد. با ليموترش يا نارنج سرو كنيد.