مواد لازم جهت خمير گوشواره:
آب گرم..........................نصف پيمانه
سفيدهي تخممرغ........................يك عدد
نمك.......................يك قاشق چايخوري
آرد...................حدود نيم كيلوگرم
مواد لازم جهت مواد داخل گوشواره:
گوشت چرخكرده.......................200 گرم
پياز رنده شده....................100 گرم
نمك.........................يك قاشق چايخوري
فلفل سياه..........................يك قاشق چايخوري
سير رنده شده......................يك حبه
بیشتربخوانید:
طرز تهیهی آش رشته حرفه ای
ساير مواد لازم جهت آش گوشواره:
آبقلم يا گوشت..................يك ليتر
جعفري و نعناع ساطوري......................يك ليتر
كره يا روغن......................100 گرم
آب جوش.....................به مقدار لازم
نعناع خشك
زيرهي سياه............................يك قاشق غذاخوري
نمك و فلفل سياه.................به مقدار لازم
آبجوش.....................به مقدار لازم
سركه...........................نصف پيمانه
سير رنده شده.........................4 حبه
بیشتر بخوانید:
آش گشنیز
روشتهیه
سفيدهي تخممرغ و نمك را در آب گرم حل كرده با آرد خمير كنيد تا خمير نرم و ملايمي به دست آيد. كه به دست نچسبد. حدود 10 دقيقه آن را ورز داده و نيم ساعت استراحت دهيد. گوشت چرخ كرده، پياز رنده شده نمك و فلفل سياه را با هم مخلوط و ورز دهيد خمير استراحت كرده را به ضخامت يك الي 5/1 ميليمتر پهن كرده و آن را به برشهاي مربع شكل 3 سانتيمتري برش بزنيد. به اندازهي يك نخود مايهي گوشت را ميان خمير گذاشته لبههاي آن را به شكل مثلث تا كرده فشار دهيد و مجدد دو سر مثلث را به شكل گوشواره روي هم فشار دهيد (طبق تصوير)
كف يك سيني را آردپاشي و گوشوارهها را روي آرد بچينيد و كمي آرد هم روي گوشوارهها ريخته تا به يكديگر با سيني نچسبند. سبزي ساطوري، زيرهي سائيده و كره را به آب قلم يا گوشت اضافه و 15 دقيقه بجوشانيد. سپس در حالي كه مواد فوق به شدت در حال جوشيدن هستند گوشوارهها را به آرامي اضافه كنيد و گاهي به آرامي هم بزنيد تا به يكديگر نچسبند. در صورت لزوم نمك، فلفل و آب آن را اندازه كنيد. هنگامي كه گوشوارهها بالا آمدند (حدود 10 دقيقه) نعناع خشك را اضافه كرده 2 تا 3 دقيقه بعد سرو كنيد. چاشني اين غذا سركه و 4 حبه سير رنده شده است كه بهتر است به طور جداگانه در كنار آش سرو شود تا هر كس به تناسب ذائقهاش به ظرف خود اضافه كند.
بیشتر بخوانید:
ساج قاوورماسی + طرز تهیه
نكته:
در تبريز معمولاً از جعفري و نعناع ساطوري و زيره سائيده استفاده نميكنند و نعناع خشك را به مقدار 2 قاشق غذاخوري