Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 02:39

19
آذر
طرز تهیه یک آشِ اشرافی، مخصوص مهمانی‌ها

طرز تهیه یک آشِ اشرافی، مخصوص مهمانی‌ها

بین آش‌های ایرانی، شله قلمکار یک سر و گردن از همه بالاتر است. کیفیت، طعم و مواد مصرفی در این آش باعث شده تا شله قلمکار یکی از پرطرفدارترین آش‌ها باشد.

برترین‌ها: بین آش‌های ایرانی، شله قلمکار یک سر و گردن از همه بالاتر است. کیفیت، طعم و مواد مصرفی در این آش باعث شده تا شله قلمکار یکی از پرطرفدارترین آش‌ها باشد.

براي تهيه شله‌ قلمكار روش‌هاي متفاوتي وجود دارد اما دستور تهیه زير بدون شك يكي از بهترين و خوش‌طعم‌ترين آش‌ها را بر سر سفره شما مي‌آورد.

 بیشتر بخوانید:

ساج قاوورماسی + طرز تهیه

طرز تهیه مرغ پرتقالی مجلسی

 

یک آشِ اشرافی، مخصوص مهمانی‌های اشرافی

مواد لازم براي شش تا هشت نفر

گردن گوسفند: يك عدد، تكه شده

پياز متوسط: يك عدد، چهار قاچ

لوبيا سفيد: يك پيمانه، خيس شده

عدس: يك پيمانه

لوبيا چيتي: نصف پيمانه، خيس شده

نخود: نصف پيمانه، خيس شده

برنج نيم‌دانه: نصف پيمانه، خيس شده

سبزي‌ آش: 750 گرم، ساطوری شده

روغن مايع: 4 قاشق غذاخوري

نمک، فلفل قرمز و زردچوبه: به ميزان لازم

یک آشِ اشرافی، مخصوص مهمانی‌های اشرافی

 بیشتر بخوانید:

آش گشنیز


 

 

روش تهيه:

1. حبوبات را در سه ليتر آب و نصف قاشق چاي‌خوري نمك دو ساعت بپزيد تا نرم و مغزپخت شود. اگر بنشن را به اندازه كافي خيس كرده باشيد، اين زمان براي پخت كاملا مناسب است در غير اين صورت بايد مدت پخت طولاني‌تر شود.

2. روغن را در يك قابلمه روي شعله متوسط داغ كنيد. پياز و گردن را در روغن چهار تا پنج دقيقه تفت دهيد، سپس يك قاشق چاي‌خوري زردچوبه و كمي فلفل اضافه كرده و با چهار پيمانه آب روي شعله ملايم آن را سه ساعت يا تا زماني كه گوشت كاملا نرم شود، بپزيد. در ساعت دوم برنج را همراه يك پيمانه آب ديگر به گوشت اضافه كنيد.

3. پس از پخته شدن حبوبات، آن را آبكش كنيد اما آب آن را نگه داريد. دوسوم حبوبات را با گوشتكوب بكوبيد تا له شود. مابقي حبوبات را نيمكوب كرده و همراه آب بنشن و سبزيجات به قابلمه بازگردانده و نيم‌ساعت روي شعله ملايم بپزيد.

4. گردن پخته شده و پياز را از آبگوشت خارج كنيد. گوشت را از استخوان جدا كرده و با پياز بكوبيد تا له شود.

5. آب گوشت، بنشن كوبيده و گوشت را به سبزي اضافه كرده و روي شعله ملايم براي 30 دقيقه بپزيد. نمك‌ آش را اندازه كرده و يك قاشق غذاخوري فلفل قرمز به آن بزنيد. در طول زمان پخت آش را دائم هم بزنيد و اگر خيلي سفت بود، كمي آب جوش به آن اضافه كنيد. ‌آش را با پياز و نعناع داغ تزيين كرده و سرو كنيد.

یک آشِ اشرافی، مخصوص مهمانی‌های اشرافی

نكات:

- در بعضي دستور‌هاي پخت، حبوبات و غلات ديگري مانند بلغور گندم، لوبيا قرمز و حتي ماش هم استفاده مي‌شود.

- به جاي گردن گوسفند از گوشت سردست و قلوه‌گاه هم مي‌شود استفاده كرد اما بافت گوشت گردن لطيف‌تر است.

- سبزي شله‌قلمكار همان سبزي‌ آش همراه سبزي‌هاي معطر مانند ترخون و مرزه است. بهتر است نسبت اين دو در ‌آش برابر باشد.

- در بعضي روش‌هاي پخت، حبوبات را كمي در روغن تفت داده و با پياز مي‌پزند تا بوي خامي آن گرفته شود.

برچسب ها: آش، طرز تهیه آش شله قلمکار، آش شله قلمکار تعداد بازديد: 241 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز