مواد لازم
مرغ متوسط ...............1 عدد
گشنیز خردشده...................... 1 پیمانه
جعفری خردشده................... 1 پیمانه
ریحان خردشده.................. 1 پیمانه
ترخون خردشده................. 1 پیمانه
شنبلیله................... یکچهارم تا یک پیمانه
روغن حیوانی برای سرخکردن......................... به مقدار لازم
گردو، آسیابشده.......................... 1 پیمانه
سیر پورهشده.................. 5 حبه
پیاز خلالی ریز چیپسی...................... 1 پیمانه
ادویه مخلوط یا کاری با تندی کم..................... 1 قاشق سوپخوری
زردچوبه.................... 1 قاشق چایخوری
رب انار.................. یکدوم تا یک پیمانه
نمک و فلفل.................. به مقدار لازم
برنج هندی مرغوب................... 2 پیمانه
زعفران دمکرده ......................به مقدار لازم
زعفران و کره برای رومال مرغ....................... به مقدار لازم
روشتهیه
ابتدا مرغ (هم داخل و هم روی پوست) را نمک زده و ادویه بمالید. سبزیها را خرد کنید. در تابه روغن حیوانی ریخته و بعد از داغشدن روغن سبزیها را در آن تفت دهید تا رنگ سبزی کاملاً برگردد و براق شود، سپس گردو را افزوده و بعد سیرها را پوره کرده و بیفزایید و یک دقیقه بعد پیاز سرخشده را اضافه کنید، سپس ادویه و زردچوبه را افزوده و رب انار را بیفزایید و نمک آن را اندازه کرده و پس از این که مواد کاملاً بدون آب شد شعله را خاموش کنید و بگذارید ولرم شود. برنج را دم کرده و زعفران بزنید و خوب به زعفران آغشته کرده و بگذارید ولرم شود (به اندازهای زعفران اضافه کنید که کل برنج زرد شود). کف ظرفی را که قصد دارید مرغ را در آن قرار دهید چرب کنید، قسمت سینه مرغ را هم با قلممو به مخلوط کره و زعفران آغشته کنید و رو به سینه مرغ را در ظرف بگذارید، ابتدا در قسمت بالای مرغ (از زیر گردن) مواد سبزی را کاملاً پر کرده و سپس یک فویل جلوی آن بگذارید (طبق تصویر) و بعد قسمتهایی را که مخلوط کره و زعفران نزدهاید بزنید و روی آن را با فویل بپوشانید و به مدت 45 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید. بعد از کامل شدن پخت فویل را از روی آن بردارید و شعله بالای فر را روشن کرده و روی مرغ را برشته کنید (این نوع شکمپر کامل و دو طرفه میباشد)، در پایان همراه با برنج سرو نمایید.
بیشتربخوانید:
سینه مرغ شکمپر با اسفناج + طرز تهیه
خارج کردن اسکلت مرغ:
یک مرغ متوسط را که پوست آن کاملاً سالم باشد از پشت برش داده و با یک چاقوی کوچک تیز به ترتیب پوست را از استخوان پشت و سپس از استخوان سینه جدا کرده و با نوک چاقو پیشروی کنید تا کاملاً استخوان جناق و پشت مرغ به همراه گردن جدا شود و بعد از درآوردن استخوان فیله و گوشت سینه را با دست در کل سطح پوست پهن کنید.