پارسینه: خورش آلو اسفناج یکی از انواع خورشهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که میتوانید آنرا به سلیقه خود با گوشت یا مرغ درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
مواد لازم برای ۶ نفر
گوشت گوسفند: ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم (اگر از مرغ استفاده میکنید ۶ تکه)
اسفناج: ۱ کیلوگرم
پیاز: ۲ عدد متوسط
آلو بخارا: ۲۰۰ گرم
شکر: ۱ قاشق مرباخوری
آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
چوب دارچین: ۱ عدد
زعفران دم کرده غلیظ: ۱ قاشق مرباخوری
فلفل، نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
آرد: ۱ قاشق غذاخوری
کره: مقداری برای تفت دادن آرد
بیشتربخوانید:
خورشت آلو اسفناج؛ خوشمزه و مجلسی
طرز تهیه
برای درست کردن یک خورش آلو اسفناج مجلسی با مرغ یا گوشت ابتدا اسفناجهای ترجیحا جوان را به خرد کنید (نه خیلی ریز) و بخارپز کنید تا آب اسفناجها کاملا کشیده شود. سپس مقداری روغن به آنها اضافه کنید تا تفت بخورند. توجه داشته باشید که برای این مقدار گوشت یا مرغ باید بعد از پاک کردن و شستن اسفناجها یک کیلوگرم اسفناج داشته باشید.
در مرحله بعد تکههای مرغ را گوشت را در مقداری آب گرم بریزید تا به جوش بیاید و به مدت ۲ الی سه دقیقه صبر کنید تا روی آب کف جمع شود، سپس گوشت را آبکش کنید. ۲ عدد پیاز متوسط را به صورت نگینی خرد کنید. پیازها را تفت دهید تا سبک شوند سپس تکههای گوشت یا مرغ را اضافه و سرخ کنید. ادویهها را هم اضافه کنید و با گوشت تفت دهید. بعد از اینکه رنگ مرغ یا گوشت عوض شد و مقداری تفت خورد اسفناجهای سرخ شده را به آن اضافه کنید. گوشت و اسفناج را هم بزنید و سپس آب جوش اضافه کنید. مقدار آب جوش باید به حدی باشد که فقط تا یک بند انگشت روی مواد را بپوشاند. ۱ عدد چوب دارچین هم اضافه کنید و در پایان پخت از خورش بیرون بیاورید.
خورش را باید به مدت ۲ و نیم الی سه ساعت روی شعله ملایم کاز بپزید تا جا بیفتد. در اواسط پخت خورش برای غلظت بیشتر آن ۱ قاشق آرد تا با مقداری کره تفت دهید و به آن زعفران آب کرده اضافه کنید. ترکیب آرد و زعفران را به خورش اضافه کنید. در نیم ساعت پایانی پخت آلو بخارای شسته شده را به خورش اضافه کنید. در ۱۰ دقیقه پایانی پخت هم شکر و آبلیمو را اضافه کنید. خورش مجلسی آلو اسفناج را با پلو میل کنید.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه قورمه سبزی تبریزی؛ متفاوت و خوشمزه
فوت و فن درست کردن خورش آلو اسفناج مجلسی خوشمزه
*راز خوشمزه شدن خورش آلو اسفناج جا افتادن و به روغن افتادن آن است. به همین خاطر این خورش باید روی شعله ملایم گاز باید حسابی بپزد و جا بیفتد.
*طرز تهیه خورش آلو اسفناج با لپه هم مرسوم است. لپه را جداگانه نیم پز کنید، آب آن را دور بریزید و در اواسط پخت خورش به سایر ترکیبات اضافه کنید.
*طرز تهیه خورشت اسفناج گیلانی به همین ترتیب است با این تفاوت که برای ۱ کیلوگرم اسفناج حدود ۳۰۰ گرم سبزی تره هم خرد و با اسفناج تفت میدهند تا به خورش اضافه کنند.
*طرز تهیه خورش اسفناج مازندرانی یا شمالی دقیقا مثل دستور پختی است که در اینجا برای شما توضیح دادیم.
*در طرز تهیه خورش آلو اسفناج بدون گوشت که مورد پسند گیاهخواران است همین مراحل به جز مرحله سرخ کردن و اضافه کردن گوشت یا مرغ را انجام دهید. به جای گوشت مقداری قارچ را با پیاز داغ و کره تفت دهید و به خورش اضافه کنید.
*بعضی هم به خورش آلو اسفناج لوبیا چیتی اضافه میکنند. لوبیاها را یک روز کامل بخیسانید و چند بار آب آنها را عوض کنید. لوبیاها را جداگانه بپزید و در اواسط پخت به خورش اضافه کنید که له نشوند.
*خورش آلو اسفناج یک خورشت آبکی نیست بلکه غلیظ است و تقریبا آب آن باید به خورد مواد برود.
*در پایان پخت خورش نمک خورش را اندازه کنید.
*اضافه کردن ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به خورش آلو اسفناج آن را خوش رنگتر میکند. برای این کار رب را با گوشت تفت دهید.
*اضافه کردن شکر و آبلیمو به دستور پخت خورش آلو اسفناج اختیاری است.