مواد لازم
شاهتوت تازه یا فریزشده ......................500 گرم
خلال پرتقال................... 50 گرم
ران مرغ.................... 4 عدد
پیاز کوچک خلالیمعمولیخردشده..................... 1 عدد
برنج.............. 600 گرم
خلال بادام................. 50 گرم
خلال پسته.............. 40 گرم
پودر زیره سبز.................. یکدوم قاشق چایخوری
پودر دارچین................. 1 قاشق چایخوری
پودر هل................ 1 قاشق چایخوری
پودر فلفل بهار................ یکدوم قاشق چایخوری
پودر گل محمدی.................2 قاشق چایخوری
نمک................... به مقدار لازم
شکر................ به مقدار لازم (با توجه به ذائقه)
کره ...................به مقدار لازم (حدود 50 گرم)
زعفران............... به مقدار لازم
پیاز متوسط، خلالینازکشده............... 1 عدد
روغن................. به مقدار لازم
بیشتربخوانید:
طرز تهیه پلو مرغ و قارچ؛ مقوی و سالم
روشتهیه
نیمی از کره را در تابه ریخته و روی حرارت قرار دهید، بعد از داغشدن شاهتوتها را بریزید و بعد از این که بالای آن کف جمع شد ادویهها و شکر را اضافه کرده و سپس خلال پرتقال فرآوریشده را بیفزایید، بعد از به قلقل افتادن و غلیظشدن مایه شعله را خاموش کنید. رانهای مرغ را به زعفران آغشته کرده و نمک بزنید و با پیاز خلالی مخلوط کرده و یک ساعت در یخچال قرار دهید، سپس در قابلمه کره ریخته و روی حرارت قرار دهید و حرارت را زیاد کنید، بعد از آبشدن کره با همان حرارت زیاد مرغها را کفچین کرده و بعد از 5 دقیقه حرارت را کم کنید، سپس درِ قابلمه را گذاشته و بگذارید یک طرف رانها کاملاً تغییر رنگ دهد و بعد رانها را برگردانده و بگذارید خوب مغزپخت شود. لازم به تذکر است که از افزودن آب خودداری کنید و رانها باید با آب درون بافتی خودش با حرارت کم پخته شود. کف قابلمه نچسبی را با مخلوط کره و زعفران دمکرده آماده کنید، سپس ابتدا از برنج آبکش کرده بریزید و بعد مایه شاهتوت و بعد از آن هم مخلوط خلال بادام و خلال پسته (تفتدادهشده در کره و زعفران و گلاب) ریخته و دوباره برنج و مایه شاهتوت و سپس خلال بادام و پسته اضافه کنید و این کار را انجام دهید تا مایه و برنج تمام شود (پیاز سرخشده را هم لابهلای برنج بریزید)، سپس روی برنج روغن ریخته و برنج را دم کنید و غذا را سرو نمایید.
منبع : شور و شیرین
نکته : شیرینی این غذا با توجه به ذائقه قابل تغییر است.