مواد لازم
گوشت گردن گوسفند.................. 750 گرم
نخود (از شب قبل خیسکرده)............... 1 پیمانه
لوبیاسفید (از شب قبل خیسکرده)..................یکدوم پیمانه
عدس (دو ساعت قبل از پخت خیسکرده).................1 پیمانه
لپه باقلا زرد در صورت تمایل....................یکدوم پیمانه
پیاز....................3 عدد
ترخون خشک...................2 قاشق سوپخوری
برنج نیمدانه ایرانی................1 پیمانه
تره خردشده....................500 گرم
ادویه گوشت...............1 قاشق سوپخوری
نمک، فلفل، زردچوبه، فلفل قرمز و روغن................... به مقدارلازم
بیشتربخوانید:
دستور پخت آش عناب
روشتهیه
گوشت را با یک پیاز درسته و کمی نمک، زردچوبه، فلفل و ادویه گوشت بپزید (اواخر پخت دو تا سه پیمانه آب داشته باشد). گوشت را از استخوان بگیرید و ریشریش کنید. نخود، لوبیا، عدس و باقلا زرد را بپزید (آب اول آنها را دور بریزید). پیازها را خلالی کرده و سرخ نمایید. کمی روغن در قابلمه ریخته و یک قاشق سوپخوری زردچوبه و ترخون اضافه کنید، سپس آب گوشت، گوشت، برنج، حبوبات پخته، یکدوم از پیازهای سرخشده و تره را افزوده و آش را جا بیندازید، آش را هم بزنید تا ته نگیرد و روی آن را با پیازداغ، فلفل سیاه یا فلفل قرمز داغ (فلفل در روغن) تزیین نمایید.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه آش سیرابی بسیار خوشمزه و مقوی
طرز تهیه آش آبغوره تبریزی
طرز تهیه آش عاشوره خوشمزه
نکتهها
این آش بیشتر برای صبحانه مصرف میشود.
روی این آش نعناع داغ ندارد.
میتوانید با این آش کشک هم سرو کنید؛ ولی معمولاً این کار انجام نمیشود.
منبع: شور و شیرین