به گزارش پاپیون مردم هر کشوری فارق از نوع دین و اعتقاداتشان برای خود آداب و رسومی دارند که حتی در برخی از این سنتها اقدام به پخت نذری هم میکنند که عاشوره یکی از این نذریهای معروف در کشور ترکیه است که در اعیاد و مناسبتهای مذهبی بخصوص در ایام محرم و روز عاشورا تهیه میشود و امروز ما قصد داریم تا طرز تهیه آن را برای شما شرح دهد.
بیشتربخوانید:
مواد لازم
گندم پوست کنده............... ۱/۱/۲ پیمانه
نخود ............۱/۲ پیمانه
کره.......... ۲۰۰ گرم
لوبیا سفید............... ۱/۲ پیمانه
شکر .................به مقدار لازم
هل ساییده.............. ۲ قاشق غذا خوری
انجیر خشک خرد شده................ ۱/۲ پیمانه
قیسی هلو و زردالوی خشک بدون هسته.................. ۱/۲ پیمانه
خلال بادام ................۱/۴ پیمانه
کشمش پلویی........... ۱/۳ پیمانه
گلاب............... ۱/۴ پیمانه
نمک ................به مقدار لازم
طرز تهیه
تمامی حبوبات را از قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید. سپس حبوبات را با آب (یا عصاره غلیظ مرغ که رنگ آن سفید باشد) و کره و نمک بار بگذارید تا بپزد.
وقتی حبوبات کاملا پختند، گندم خیس کرده را نیز اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملا باهم بپزند و له شوند و لعاب بیندازند.
خشکبارهایی مانند کشمش و قیسی و انجیر خردشده را شسته و خیس کنید تا نرم شوند. بادامها نیز باید پوست گرفته شوند. در انتها گلاب را اضافه کنید. شکر و خشکبار خرد شده را نیز اضافه کنید.
در آخر باید این شله یا آش را با حرارت بسیار ملایم در مدتی طولانی دم کنید. این آش کم کم غلظت گرفته و آماده میشود. با خشکبارهای نرم و مرباهای دسری و کنجد و سیاهدانه روی آنرا تزیین کنید.