Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 02:11

10
تیر
طرز تهیه آش کارده غذای محلی شیراز

طرز تهیه آش کارده غذای محلی شیراز

در گزارش زیر دستورپخت آش کارده غذای محلی شیراز آموزش داده شده است.

به گزارش دلگرم ،امروز قصد داریم دستورپخت آش کارده غذای محلی شیراز را به شما عزیزان آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

آش کاردین، آش کارده یا آش حُره نوعی از انواع آش‌های ایرانی است که در محدودهٔ جنوب غربی زاگرس پخته می‌شود. در طبخ این آش از گیاهی مخصوص بنام کاردین استفاده می‌شود.

این آش مانند نامش در مناطق مختلف روش‌های پخت متفاوتی دارد، از روش‌های تخمیری در مناطق بختیاری تا پخت همراه گوشت در اقلید.

این آش در مناطق چهارمحال و بختیاری، اصفهان و خوزستان به نام کاردین (یا کاردیم) شناخته می‌شود و در اقلید و استان فارس به نام کارده و در منطقهٔ بهبهان و هندیجان به نام حُره مشهور است. به این گیاه علف خرس نیز گفته می‌شود.

بیشتر بخوانید:

آش گشنیز

 

 


مواد لازم برای تهیه آش کارده:

سبزی کارده......................نیم کیلو

آرد گندم.............۱۰۰ گرم

برنج نیم دانه.................۳۰۰ گرم

دوغ ترش....................یک لیتر

نمک و فلفل......................به میزان لازم

آب.............به میزان لازم

 

طرز تهیه آش کارده:

برای پخت آش کارده ابتدا کارده‌ها را پاک کرده، بعد از شستن می‌گذاریم تا یک شب در آب خیس بخورند. سپس سبزی‌ها را خرد نموده، آرد گندم، نمک و فلفل و دوغ را به آن اضافه کرده، خوب هم می‌زنیم و می‌گذاریم تا در یک جای گرم به مدت ۲۴ ساعت بماند.

سپس به همراه یکی دو لیوان آب بر روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا بجوشد و مرتبا هم می‌زنیم تا ته نگیرد.

بعد از اینکه سبزی‌ها پخته شد و آش کمی غلیظ گردید، برنج نیم دانه را اضافه کرده و بگذارید تا برنج نیز کاملا پخته و له گردد. سپس آش را سرو نمایید.

می‌توانید در انتها از پیاز داغ و شنبلیله خشک شده نیز در آش استفاده نمایید. همچنین می‌توانید گوشت نیز در این غذای محلی استفاده کنید و بعد از پخته شدن گوشت‌ها آن‌ها را از آش درآورده ریش ریش نمایید و سپس به آش اضافه نمایید.

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه‌ی آش رشته حرفه ای

 

 

نکاتی درمورد آش کارده:

آش کارده بدلیل کاهش چربی خون از عوارض قلبی نیز پیشگیری می‌کند. البته به افرادی که ناراحتی معده دارند توصیه می‌شود که در صورت تمایل به استفاده با پزشک خود مشورت نموده و از آنتی اسیدی که داده است استفاده کنند.

برای تهیه‌ی آش کارده، نیاز به سبزی مخصوص کوهی یا کارده است که گرمسیری بوده و برگ‌های پهن دارد، آن را خرد می‌کنند و در آب و گندم و جو و برنج نیمکوب (و یا آبلیمو و نان خرده) خیس می‌کنند، تا کم کم ترش شود.

بعد از گذشت یکی دو روز داخلش آب می‌ریزند و به آن گندم و جو نیمکوب و برنج نیم‌دانه اضافه می‌کنند و روی حرارت می‌جوشانند. این آش کارده یکی از غذا‌های نوروزی شهر شیراز است و ترش مزه است.

بیشتربخوانید:

طرز تهیه آش سیرابی بسیار خوشمزه و مقوی

طرز تهیه آش آبغوره تبریزی

طرز تهیه آش عاشوره خوشمزه

 

 

برچسب ها: آش تعداد بازديد: 1574 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز