اعظم گلزارمنش :
مواد لازم برای 10-12 نفر
نخود.................. 70 گرم
لوبیا سفید.............. 150 گرم
لوبیا چیتی............... 150 گرم
عدس ................200 گرم
لوبیا چشم بلبلی............... 200 گرم
گوشت گردن (گوسفندی)................ 1 کیلو
پیاز ...............1 عدد
نمک، فلفل و زردچوبه .............به میزان لازم
برنج .................150 گرم
سبزی آش.................. 2 کیلو
(تره، جعفری، شوید، اسفناج، ترخون و مرزه)
پیاز داغ................... 5 قاشق سوپخوری
نعنا داغ................ 5 قاشق سوپخوری
بیشتربخوانید:
روشتهیه
حبوبات را از شب قبل بخیسانید و بپزید و گوشت را نیز همراه با پیاز، فلفل، زردچوبه و به میزان کافی آب در قابلمه بریزید و بگذارید بپزد. آنگاه قابلمة دیگری را آب بریزید و روی اجاق بجوشانید. برنج را بیفزائید و بپزید. سپس سبزی را اضافه کنید و به مدت تقریبی 15 دقیقه بپزید. حالا حبوبات را به جز لوبیا چشم بلبلی درون آش بریزید و پیوسته هم بزنید تا جائیکه حبوبات له شوند. اینک گوشت را بکوبید و همراه با نیمی از پیازداغ و نعنا داغ به آش بیفزائید و بگذارید آش کاملا جا بیفتد. آنگاه نمک و فلفل و لوبیا چشمبلبلی را درون آش بریزید و 10 دقیقة دیگر آن را بپزید. اکنون آش را برای پذیرائی در کاسة مناسبی بریزید و رویش را با نعنا داغ و پیاز داغ بیارائید.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه آش سورانه کرمانشاهی با گوشت؛ خوشمزه و مقوی
خواص عدس
عدس برای سلامتی بسیار مفید است. عدس سرشار از پروتئین گیاهی، پتاسیم، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی نظیر اسید فولیک می باشد. از فواید عدس میتوان به بهبود دستگاه گوارش، کاهش فشار خون، و درمان دیابت اشاره کرد. همچنین عدس از مواد غذایی خون ساز است و باعث درمان کم خونی میشود.