به گزارش کتاب کاله، چه خوب که با کمی جستجو کردن در سایتها یا خواندن کتابهای آشپزی، غذاهای محلی شهرهای دیگری از کشورمان را یاد بگیریم و بپزیم. برای مثال آش سورانه کرمانشاهی که هم با گوشت میتوانید درست کنید، هم بدون گوشت! یک آش خوشمزه و متفاوت است که با رب انار و گیاه سورانه تهیه میشود. سورانه گیاهی خودرو و شبیه تره و سیر که در انتها به رنگ ارغوانی است. با طرز تهیه این آش همراه ما باشید.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه آش یارمه به سبک شهر بجنورد
مواد لازم برای تهیه آش سورانه کرمانشاهی
گوشت چرخ کرده................ ۴۰۰ گرم
گیاه سورانه............... دو دسته
پیاز داغ.............. پنج قاشق غذاخوری
رب انار.............. پنج قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه ...............به مقدار لازم
روغن............. به مقدار لازم
شکر................... به مقدار لازم
طرز تهیه آش سورانه کرمانشاهی
اول از هر کاری برگهای گیاه سورانه را از هم جدا کرده و سر زرد آن را جدا کنید. سپس آنها را تمیز بشویید و داخل آبکش بچینید تا آب آنها حسابی گرفته شود.
یک تخته کار بردارید و برگهای گیاه سورانه را به طول دو سانتیمتر برش بزنید.
مقداری روغن داخل یک تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. گیاه سورانه را داخل روغن ریخته و بعد از اضافه کردن مقداری نمک و فلفل، کمی با روغن تفت دهید.
سه لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید تا به جوش بیاید. سپس در قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا گیاه سورانه بپزد.
در این فاصله که گیاه سورانه در حال پختن است، گوشت چرخ کرده را در تابه با مقداری روغن تفت دهید تا رنگ آن عوض شود. سپس دو قاشق غذاخوری پیازداغ و به مقدار لازم نمک و زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و کمی به تفت دادن ادامه دهید. حدود دو دقیقه زمان کافی است.
در این مرحله گوشت تفت داده شده را با قابلمه سبزی اضافه کنید. حدود بیست دقیقه صبر کنید. سپس رب انار را اضافه کرده و بعد آن اگر مایل بودید که آش طعمش ملس شود، مقداری شکر اضافه کنید.
حدود نیم ساعت دیگر صبر کنید تا آش سورانه جا بیفتد. سپس پیاز داغ را اضافه کرده و بعد از چند جوش حرارت را خاموش کنید.
علاوه بر آش سورانه، آش بی بی سه شنبه، آش انار، آش هویج، آش عروس هم از جمله آشهایی محلی کشورمان هستند که به شما پیشنهاد میکنیم.