تحریریه زندگی آنلاین – گروه آشپزی :
مواد لازم
ماهي سفيد .................... 1عدد
نمك........................به ميزان لازم
آبليمو........................1 قاشق چايخوري
مواد لازم مياني:
كره...................... 25 گرم
پياز رنده كرده................... 1 عدد
سير له كرده...................1حبه
سبزي خرد كرده (برگ سير، چوچاق، خالواش) ...................100گرم
گردوي آسياب كرده .....................75گرم
رب ازگيل..................... 2 قاشق سوپخوري
دانة انار براي تزئين .......................ميزان لازم
بیشتربخوانید:
طرز تهیه قلیه ماهی؛ این غذای جنوبی خوشمزه
طرز تهیه
ماهي را پاك كنيد، بشوئيد و با هولة كاغذي آشپزخانه خشك نمائيد. آنگاه مخلوط نمك و آبليمو را داخل شكم ماهي و اطرافش بماليد. حالا شكم ماهي را با مواد مياني پر كنيد و شكاف آن را با خلال دندان محكم كنيد. سپس ماهي را در سيني چربكردة فر بگذاريد و به مدت تقريبي يك ساعت در فر گرم كرده با دماي 180 درجة سانتيگراد، بپزيد. در اواسط پخت قدري ربازگيل روي ماهي بماليد. اكنون لونگي را براي پذيرائي در ديس مناسبي بگذاريد و با انار بيارائيد.
روش تهية مواد مياني:
كره را در تابة مناسبي بريزيد و روي اجاق بگذاريد تا آب شود. آنگاه پياز و سير را بيفزائيد و تفت دهيد تا پياز نرم شود. حالا سبزي و گردو را بيفزائيد و اندكي تفت دهيد. سپس گردو و رب ازگيل را بيفزائيد و مخلوط كنيد.
يادآوري1: ميتوانيد به جاي ماهي سفيد، از ماهي دلخواهتان استفاده نمائيد.
يادآوري2: اگر رب ازگيل در دسترستان نبود، ميتوانيد از رب آلوچه يا رب انار نيز استفاده كنيد.