وبسایت فیدیا: ماش پلو ساده یا دمی ماش پلو یکی از غذاهای ساده، سالم و مقوی ایرانیه. ماش پلو به روشهای مختلفی تهیه میشه. اما دمی ماش ماش پلو کتهای بدون گوشت و مرغ غذایی ساده و راحتیه که به دلیل وجود ماش ارزش غذایی زیادی هم داره. در ادامه با دستور پخت ماش پلوی ساده کتهای یا دمی ماش بدون گوشت و مرغ به صورت مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای ۴ نفر
برنج............... ۳ پیمانه
ماش................ ۲ پیمانه
پیاز بزرگ............... ۲ عدد
کره............... ۵۰ گرم
آب زعفران.................... ۲ قاشق غذاخوری (به دلخواه)
شوید خشک یا تازه.................. نصف پیمانه (به دلخواه برای تهیه ماش پلو با شوید)
نمک................ ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه.............. نصف قاشق چایخوری
زردچوبه............... نصف قاشق چایخوری
پودر دارچین................. ۲ قاشق چایخوری
پودر زیره................ نصف قاشق چایخوری (به دلخواه)
پودر تخم گشنیز................. نصف قاشق چایخوری (به دلخواه)
پودر هل............. نصف قاشق چایخوری (به دلخواه)
پودر کاری.................. یک سوم قاشق چایخوری (به دلخواه)
طرز تهیه
مرحله اول: ماش رو پاک کرده و حدود ۱ ساعت داخل آب بخیسانید. سپس آب ماش رو عوض کنید و ماش رو بپزید. دقت کنید که ماش له نشه. حدود ۳۰ دقیقه طول میکشه تا ماش بپزه. ماش رو نباید زیاد بپزید، چون در پلو له میشه.
مرحله دوم: پیاز رو به شکل خلالی خرد کنید و با کره تفت بدید. وقتی که طلایی شد نمک، فلفل و زردچوبه و اگه زعفرون داشتید هم اضافه کنید. کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه.
مرحله سوم: برنج رو که از قبل خیس کردهاید رو روی حرارت قرار بدید. ماش پخته و پیاز داغ رو به برنج اضافه کنید و سپس دارچین و بقیه ادویهها رو در صورت دلخواه اضافه کنید.
مرحله چهارم: حدود ۲۰ تا ۴۰ دقیقه بعد، وقتی که برنج دم کشید، ماش پلوی ساده ما آماده شده. دمی ماش رو میتونید به همراه تخممرغ نیمرو سرو کنید که هم خشمزهتر میشه و هم ارزش غذایی بیشتری پیدا میکنه.
نکته: برای تهیه ماش پلو با شوید شوید خشک یا شوید تازه خرد شده رو به همراه پیاز داغ و ماش پخته به برنج اضافه کنید.