مجله دیجیکالا - مریم ابراهیمی: زرشک پلو با مرغ نقش پررنگی در فرهنگ آشپزی ایرانی دارد. غذای محبوبی که امضای هر سرآشپز ایرانی است و بهترین نمونه برای معرفی کردن زعفران، زرشک و برنج ایرانی به تمام دنیا است. در این قسمت میخواهیم طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی و خوشمزه را به شما یاد بدهیم.
در تهیهی مرغ برای زرشک پلو نسبت به سلیقه میتوان از سینه، فیله یا ران مرغ استفاده کرد. سس مرغ در این غذا بسیار مهم است و باید غلیظ و خوشرنگ باشد و در کنار مرغ یا به صورت جداگانه سرو شود. زرشک پلو را هم با برنج ایرانی و زعفران زیاد تهیه میکنند و برای اینکه برنج خوب قد بکشد، آن را آبکش میکنند.
طرز تهیهی این غذای خوشمزه بسیار ساده است و با فوت و فنهایی که ما به شما یاد میدهیم، میتوانید آن را خوشمزهتر و مجلسیتر تهیه کنید و دل همه را به دست بیاورید.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه پای مرغ پنیری خوشمزه
مواد لازم برای ۳ نفر
ران یا سینه مرغ.............۲ تا ۳ تکه
آب پرتقال....................۲ پیمانه
زعفران دم کرده...............به میزان لازم
پیاز رنده شده.................۲ عدد متوسط
زرشک..............سه چهارم پیمانه
خلال پرتقال شیرین...............۳ قاشق غذاخوری
خلال پسته....................۱ قاشق غذاخوری
پیاز...............۲ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی...............یک و نیم قاشق غذاخوری
فلفل دلمهای................نصف یک عدد
کره...................۵۰ گرم
زردچوبه، پودر کاری، فلفل سیاه، برگ بو، هل، چوب دارچین و نمک................ به میزان لازم
طرز تهیه
۱. در یک قابلمه آب یک عدد هل و دو عدد برگ بو بندازید و بعد از به جوش آمدن، تکههای مرغ را در آن قرار دهید تا کمی در آب بجوشند. سپس مرغها را از آب خارج کنید و بشویید. بعد از خشک شدن مرغها، آنها را در نصف کره و کمی روغن و زردچوبه سرخ کنید.
بیشتربخوانید:
۲. زمانی که مرغها سرخ شدند، آنها را از تابه خارج کنید و دو سوم پیاز رنده شده را در تابه تفت دهید تا کمی طلایی شوند. سپس فلفل دلمهای رنده شده را هم به پیاز اضافه کنید و با هم تفت دهید.
بعد از تفت خوردن مواد، چوب دارچین، نمک، فلفل سیاه، پودر کاری و کمی زردچوبه را اضافه کنید.
۳. بعد از تفت دادن، رب گوجه فرنگی و سپس آب پرتقال و کمی از زعفران دم کرده را اضافه کنید. میزان نمک غذا را تنظیم کنید و اجازه دهید سس مرغ آرام به جوش بیاید.
۴. بعد از به جوش آمدن سس، مرغها را در آن قرار دهید و نیمی از خلال پرتقال را روی آنها بریزید. اجازه دهید مرغ به مدت ۲ تا ۳ ساعت با درب بسته و حرارت کم بپزد تا خوب جا بیفتد.
نکته: ۲ ساعت آخر پخت باید قسمت گوشتی مرغها به سمت کف تابه باشند.
۵. در زمانی که مرغ در حال پختن است، یک سوم باقی مانده از پیاز را با باقی مانده کره و کمی روغن، با حرارت ملایم در تابه سرخ کنید. وقتی پیاز طلایی شد، زرشکها که از ۱۵ دقیقه قبل در آب خنک خیس کردهاید را آبکش و سپس به پیاز اضافه کنید. در این مرحله ۲ قاشق غذاخوری شکر هم به زرشکها اضافه کنید و با هم تفت دهید.
۶. بعد از شکر، مابقی خلال پرتقال، خلال پسته و زعفران را به زرشک اضافه و مخلوط کنید. زمانی که برنج آماده شد، یک کفگیر از برنج را با زرشک و خلال مخلوط کنید تا بعد از کشیدن برنج سفید در ظرف، این مخلوط را روی آن بریزید.
۷. وقتی مرغ به این شکل درآمد و روغن انداخت، کاملا پخته و جا افتاده است.
۸. نوش جان.