منيژه غفوري :
مواد لازم براي 6 نفر
سير له كرده...............2 حبه
پياز خرد كرده............ 1 عدد
كرفس خرد كرده ..............سه چهارم پيمانه
گوشت چرخكرده.................... 750 گرم
نان سفيد برشي (خرد كرده)............ 1 پيمانه
شير................. 60 ميلي ليتر (يك چهارم پيمانه)
سس خردل.................1 قاشق سوپخوري
سس ووستر شاير ...........1 قاشق سوپخوري
فلفل سياه................. يك چهارم قاشق چايخوري
نمك................... 1 قاشق چايخوري
تخم مرغ........... 2 عدد
مواد لازم براي تزئين لقمههاي گوشت و خردل
سس گوجه فرنگي ...................يك دوم پيمانه
پورة سيب زميني............... براي تزئين به ميزان لازم
بیشتربخوانید:
طرز تهیه کباب لقمه ترکیهای
روش تهيه
سير، پياز و كرفس را همراه با قدري روغن، در تابة مناسبي بريزيد و روي اجاق تفت دهيد. آنگاه همة مواد را در ظرف مناسبي بريزيد و مخلوط كنيد. سپس اين مخلوط را به شش قسمت مساوي تقسيم كنيد و در قالب 6 تائي و چربكردة مافين بريزيد. حالا قالب را در فر گرم كرده با دماي 180درجة سانتيگراد بگذاريد و لقمههاي گوشت را به مدت تقريبي 45دقيقه، بپزيد. اكنون قالب را از فر درآوريد و مافن گوشت را روي كاغذ آلومينيومي برگردانيد. اينك رويشان سس گوجه فرنگي بماليد و 5 دقيقة ديگر در فر بگذاريد تا سس ببندد. آنگاه لقمههاي گوشت را از فر درآوريد و رويشان را با پورة سيبزميني بيارائيد.
بیشتربخوانید:
لقمه جوجه و پیاز كبابی
خواص خردل
مزایای دانه های خردل بسیار زیاد است و به طور معمول برای طعم و مزه مورد استفاده قرار می گیرد و سس خردل بسیار ترجیح داده می شود و همچنین دارای کاربردهای دارویی و درمانی نیز است، که از زمان بقراط وجود داشته است. خردل در انواع سفید، قهوه ای و سیاه در سراسر جهان یافت می شود.