لقمه جوجه و پیاز كبابی
مواد لازم برای ۶ نفر:
سینه مرغ بدون استخوان ........................................................... ۳سینه كامل،خرد شده
پوست لیموترش ....................................................................... ۱ عدد رنده شده
آب..........................................................................................۲عدد لیموترش
روغن زیتون............................................................................. یك دوم فنجان
سیر نگینی خرد شده............................................................... ۱ حبه
آویشن.................................................................................. یك دوم قاشق چایخوری
تخم گشنیز كوبیده.................................................................. ۱ قاشق چایخوری
پیاز ورقه شده........................................................................۳ عدد
فلفل دلمهای رنگی نواری خرد شده..........................................۲ عدد
نمك و فلفل سیاه ...............................................................به میزان لازم
مواد لازم برای سالسا
گوجهفرنگی ......................................................................۴۵۰ گرم پوست كنده، فیله شده و خرد شده
سیر رنده شده .....................................................................۲ حبه
پیاز قرمز كوچك .................................................................... ۱ عدد نگینی شده
فلفل سبز........................................................................... ۱ تا ۲ عدد ریز خرد شده
پوست لیموترش ................................................................. یك دوم عدد رنده شده
تخم گشنیز ......................................................................... ۲ قاشق غذاخوری
زیره بو داده و آسیاب شده ................................................... ۱ قاشق چایخوری
پودر قند............................................................................. كمی در صورت دلخواه
مواد لازم برای سرو غذا
نان لواش......................................................................۱۸-۱۲ برش
برگ كاهوی ترد و برشهای لیموترش و برگ گشنیز تازه
خامه ترش ............................................................. یك دوم فنجان
در یك ظرف پیركس، پوست لیموترش رنده شده، آب لیموترش، ۵ قاشق غذاخوری روغن زیتون، سیر، آویشن، فلفل سبز، تخم گشنیز و نمك و فلفل سیاه را مخلوط كنید. سینه مرغ را در این مخلوط قرار داده و روی آن را بپوشانید و چند ساعت در یخچال قرار دهید. برای تهیه سالسای گوجهفرنگی، سیر، پیاز، فلفل سبز، پوست لیموترش و تخم گشنیز كوبیده را مخلوط كنید و نمك و فلفل و پودر شكر و زیره را به آن بیفزایید. نیم ساعت این مخلوط را كنار بگذارید و پس از آن تست كنید و در صورت لزوم، نمك و فلفل اضافه كنید.
گریل اجاق را روشن كرده و ورقههای پیاز را سیخ بكشید و یا روی شبكه گریل قرار دهید و با برس روی آنها روغن بمالید و نمك بپاشید. پیازها را كبابی كنید تا نرم و كبابی شوند. فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد یا ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم كنید. سینه مرغ را با همان ظرف و موادی كه در آن خواباندهاید در پیركس در دار به مدت ۲۰ دقیقه در فر بپزید. سپس از فر خارج كنید و تكههای مرغ را به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه كبابی كنید تا كاملا پخته شود.
در این ضمن در یك ماهیتابه بزرگ باقی مانده روغن زیتون را داغ كنید و فلفلهای دلمهای را در آن به مدت ۱۰ دقیقه سرخ كنید تا نرم و سرخ شوند. سپس پیازهای كبابی را به آن بیفزایید و ۳-۲ دقیقه دیگر بپزید و آب مرغ را كه هنگام پختن در فر حاصل شده در آن بریزید و بگذارید تا تبخیر شود و تخم گشنیز را هم اضافه نمایید. برشهای نان لواش را گرم كنید. تكههای مرغ را در یک ظرف و پیاز، فلفل دلمهای و سالسا را درطرف دیگر ظرف بریزید. برشهای لیموترش، كاهو، خامه ترش و برگ گشنیز را سر میز ببرید تا برای سرو استفاده شود.