Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 4 آذر 1403 - 15:47

22
مرداد
۷ نکته برای تهیه فلافل خانگی ترد و خوشمزه به سبک آبادانی

۷ نکته برای تهیه فلافل خانگی ترد و خوشمزه به سبک آبادانی

در گزارش زیر ۷ نکته طلایی در تهیه فلافل خانگی را به شما آموزش می‌دهیم.

فلافل در اصل غذای بومی کشور‌های شرقی دریای مدیترانه و خاستگاه اصلی آن کشور لبنان است.  می‌دانستید فلافل یکی از محبوب‌ترین فینگر‌فود‌های دنیاست؟ یکی از خوشمزه‌ترین سبک‌های فلافل درست کردن آن به روش لبنانی‌هاست که اتفاقا آبادانی‌ها هم به همین سبک فلافل را درست می‌کنند. نحوه درست کردن فلافل خانگی کار سختی نیست. فلافل اصل لبنانی و آبادانی یا همان فلافل عربی و بندری را معمولا با نخود یا باقلا سبز و یا مخلوطی از هر دو درست می‌کنند.


مواد لازم

نخود خام: یک فنجان

پیاز: یک عدد متوسط

جعفری تازه: خرد و ساطوری شده ۲ قاشق غذاخوری

گشنیز تازه: خرد و ساطوری شده ۲ قاشق غذاخوری

نمک: یک قاشق چایخوری

سیر تازه: ۵ حبه

ادویه مخصوص فلافل: به میزان لازم

 

 

بیشتر بخوانید:

رازهای پخت فلافل و بادمجان شکم پر خوشمزه

طرز تهیه فلافل؛ با یک روش متفاوت

فلافل آبادانی + طرزتهیه

فلافل نخود فرنگی ؛ روشی جدید برای پخت فلافل

فلافل هویج ؛ یک فلافل متفاوت با طعمی بی نظیر

 

 


اگر ادویه مخصوص فلافل در دسترس ندارید از این ادویه‌ها استفاده کنید:

فلفل قرمز خشک و آسیاب شده: یک و نیم قاشق چایخوری

پودر زیره سبز: یک قاشق چایخوری

فلفل سیاه: ۴/۱ قاشق چایخوری

فلفل سفید: ۴/۱ قاشق چایخوری

آرد نخودچی: یک قاشق غذاخوری

بکینگ‌پودر: یک قاشق چایخوری

روغن مایع به مقدار لازم


طرز تهیه

طرز درست کردن فلافل ساندویچی در خانه به این ترتیب است: نخود‌ها را از یک روز قبل بخیسانید. در طی این مدت چند بار آب نخود‌ها را عوض و تازه کنید. نخود‌های خیس خورده، پیاز، فلفل، گشنیز، جعفری، نمک، سیر و زیره را در میکسر بریزید و همه را با هم مخلوط کنید تا زمانی که تمام مواد خوب خرد شوند و حالت خمیری پیدا کند. مایه به دست آمده نباید زیاد شل باشد. ذرات مایه باید کمی درشت‌تر از ذرات شکر باشند.

 

در مرحله بعد آرد نخودچی و بیکینگ پودر را روی مواد مخلوط شده بپاشید و هم بزنید. باید میزان آرد برنج به قدری باشد که وقتی می‌خواهید توپ‌های فلافل را درست کنید به دست‌تان نچسبند. برای چند ساعت مخلوط را درون یک کاسه بریزید و روی آن را بپوشانید و داخل یخچال قرار دهید.

 

در یک ماهیتابه یا ظرف گود و عمیق روغن بریزید و اجازه بدهید روغن داغ شود. از خمیر به اندازه یک گردو بردارید و با دست گرد کنید. می‌توانید از اسکوپ مخصوص فلافل هم برای این کار استفاده کنید. توپ‌ها را داخل روغن داغ بریزید و اجازه دهید سرخ شوند. فلافل‌ها باید در روغن غوطه‌ور باشند. بعد از سرخ شدن آن‌ها را روی دستمال روغن‌گیر بگذارید تا روغن اضافی‌شان گرفته شود.

 

۷ نکته طلایی در طرز تهیه فلافل لبنانی خانگی خوشمزه و ترد آبادانی به روش مغازه

۱- در روش درست کردن فلافل خانگی اصل آبادانی ساندویچی خوشمزه و ترد به سبک بازار و مغازه بهتر است به دستور پخت سنتی و اصلی آن عمل کنید. در کشور‌های عربی و به خصوص لبنان این غذا را با عدس، سیب‌زمینی و حتی بادمجان هم درست می‌کنند، اما مشهورترین آن‌ها «فلافل نخود» است. کلمه فلافل از لغت عربی «فلافلیل» که جمع مکسر کلمه «فلفل» است گرفته شده و همین نشان می‌دهد که نوع عربی و اصیل لبنانی آن، غذایی تند و پر از فلفل است. طرز تهیه فلافل خانگی ترد و خوشمزه در اغلب کشور‌های عربی مثل لبنان طبق همین دستور گفته شده است.

 

۲- لبنانی‌ها معمولا این غذا را با «سالاد تبوله»، «سیب زمینی سرخ شده»، «هوموس» و «سس تهینی» که مخلوطی از ارده، سیر و لیموترش است سرو می‌کنند و به آن «بشقاب فلافل» می‌گویند. اما در سایر کشور‌های عربی و همچنین در ایران فلافل را با ترشی به خصوص ترشی انبه میل می‌کنند.

 

۳- یک اصل مهم در طرز تهیه یک فلافل خانگی اصل آبادانی خوشمزه و ترد و پوک به سبک لبنانی این است که نخود‌ها را حتما به مدت ۲۴ ساعت یا حتی بیشتر خیس کنید تا هم نرم شوند و هم آنزیم‌های طبیعی نخود آزاد شوند. در صورتی که نخود‌ها به اندازه کافی خیس نخورند غذای شما خشک و سفت می‌شود. نخود هم باید خیس خورده و خام باشد، نخود را نپزید.

 

۴- معمولا فلافل‌های بیرون خوشمزه‌تر ازانواع خانگی هستند. دلیل آن استفاده از ادویه‌های مخصوص است که می‌توانید از عطاری‌ها و ادویه فروشی‌ها به عنوان «ادویه مخصوص فلافل» تهیه کنید.

 

۵- ذر ترکیب ادویه فلافل لبنانی‌ها کمی پودر هل برای عطر بهتر این غذا به آن اضافه می‌کنند. اگر طعم هل با ذائقه‌تان سازگار است آن را امتحان کنید.

 

۶- زیره سبز را فراموش نکنید، زیره سنگینی معده شما را به خاطر میل کردن نخود برطرف می‌کند. اگر طعم نعناع خشک را می‌پسندید می‌توانید از آن هم به عنوان یکی از ادویه‌های این غذا به آن استفاده کنید.

 

۷- لبنانی‌ها از سیب‌زمینی پخته برای تهیه فلافل استفاده نمی‌کنند، ولی شما می‌توانید در دستور فلافل آبادانی یک عدد سیب‌زمینی کوچک آب‌پز را هم به مواد این غذای خوشمزه اضافه کنید. به این ترتیب مواد چسبندگی بیشتری هم پیدا می‌کنند. اما طرز تهیه فلافل با نخود پخته چندان مرسوم نیست.

 

۸- طرز تهیه سس انبه فلافل هم با پودر انبه و هم با میوه انبه است. در یک مطلب جداگانه طرز تهیه سس انبه فلافل را با تمام ریزه‌کاری‌ها به شما آموزش خواهیم داد.

 

۹- فلافل یک غذای خوشمزه و مقوی برای گیاه‌خوران و افرادی است که برای خوردن گوشت محدودیت دارند. ایرانی‌ها عادت دارند این خوراک را با نان باگت میل کنند، اما نان اصلی و سنتی این خوراک لذیذ نان «پیتا» است.

منبع: مجله کوروش

برچسب ها: فلافل، ادویه فلافل، فلافل خانگی، فلافل آبادانی، وا رفتن فلافل تعداد بازديد: 505 تعداد نظرات: 1

نظرات

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز