مواد لازم:
ماست ترش
آب
نمک
قند
بطری
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه دوغ محلی گازدار
دوغ، بهترين نوشيدنی
طرز تهیه:
ماستی که استفاده میکنید حتماً باید ماست ترش باشه اگر ماسه ترش ندارید، میتونید ماست معمولی رو به مدت یک شبانه روز در ظرف دربسته بیرون از یخچال نگهداری کنید تا ترش بشه. ماست تون رو با کمی نمک ترکیب کنید و
خوب هم بزنید تا روون بشه، بعد با استفاده از قیف داخل بطریهای نوشابه که از قبل خوب شستید بریزید، هر بطری نوشابه را به سه قسمت تصور کنید یک سومش رو با ماست و دو سوم دیگر را باید با آب پر کنید.
یکم هم بزنید بعد کمی بچشید اگر نمکش کم بود، بسته به ذائقه خودتون کمی نمک اضافه کنید. برای هر بطری دو حبه قند درشت اضافه کنید درش را محکم ببندید و حدود ۱۰ دقیقه هر بطری را تکون بدید بعد به مدت ۴ الی ۵ روز در
معرض هوای آزاد (حیاط، بالکن، بالاپشت بوم..) که نور آفتاب هم بهش بخوره بزارید تا دوغ تون گاز دار بشه.
قند باعث گازدار شدن دوغ میشه، اما به هیچ عنوان بیشتر از دو حبه قند برای هر بطری استفاده نکنید.
قبل از مصرف به آرومی تکون بدید، چون گاز دار هستش موقع باز کردن نریزه زمین، در آخر میتونید با نعنا خشک یا پودر موسیر ترکیب و نوش جان کنید.
منبع: be vaght ashpazi