معصومه عيوضي :
مواد لازم براي 4 نفر
بلغور گندم ...............1 پيمانه
روغن هستهي انگور.............. 4 قاشق سوپخوري
لوبيا سبز تازه و خردكرده................ 20 عدد
كنگر خردكرده............... 10 ساقه
ترهفرنگي خردكرده............... 1 بوته
قارچ ورقهاي خردكرده............... 150 گرم
سيبزميني (استامبولي) خردكرده............. 4 عدد
نمك............... به ميزان لازم
پودر تخمگشنيز ...............1 قاشق چايخوري
رب گوجهفرنگي .............1 قاشق سوپخوري
آب مرغ............... 1 پيمانه
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه کوکو سیب زمینی سوخاری
مواد لازم براي تهيهي سس سبزي
كدوسبز پخته............... 1 عدد
هويج پخته........... 1 عدد
پيازچه.............. 2 ساقه
زنجفيل تازه و رندهكرده................1 قاشق چايخوري
بادامزميني بينمك بوداده.............1 قاشق سوپخوري
گشنيز تازه و خردكرده............ 1 قاشق سوپخوري
سركهي برنج.............. 1 قاشق سوپخوري
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه جوجه چینی خوشمزه و راحت
عصاره برگ و ریشه کنگر برای جلوگیری از رسوب چربی در جدار رگها مفید بوده و در درمان یرقان، سوءهاضمه، احساس ناراحتی در معده، نفخ، بیاشتهایی، تهوع، اسهال خفیف یا یبوست، نارسایی کبد، دفع مزمن آلبومین و کمخونی بعد از جراحی موثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت میکند. کنگر معمولی گیاهی است خودرو با برگهای خاردار و ساقههای ضخیم شبیه به کرفس که از آن در پخت سوپ، خورش و حتی به صورت خام در سالاد استفاده میکنند. البته با توجه به اینکه برگهای آن تیغهای ریز و تیزی دارند، هنگام پاک کردن مراقب دستان خود باشید؛ پس بهتر است از دستکش استفاده کنید. کنگر طبیعتی گرم و خشک دارد و به همین علت آن را با ماست نیز میخورند و در ضمن برای آن دسته از افرادی که گرممزاج هستند، خوردن آن توصیه میشود. علاوه بر این، کنگر منبع غنی پتاسیم است.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه مرغ بالزامیک
ناگت مرغ خانگی + طرز تهیه
روشتهیه
ابتدا بلغور را در حدود 2 ساعت بخيسانيد. حالا آن را با مقدار كمي آب و نمك بپزيد. بعد از پخت، روغن را بيفزائيد. لوبيا سبز، كنگر و ترهفرنگي را نيز بخارپز كنيد. اكنون قارچ، سيبزميني و سبزيهاي يادشده را با بلغور تركيب كنيد. نمك، تخم گشنيز، رب گوجهفرنگي و آب مرغ را به آن بيفزائيد و روي حرارت ملايم بپزيد. اينك خوراك را براي پذيرائي در ظروف مناسبي بكشيد و همراه با سس ميل كنيد.
روش تهيهي سس
همهي مواد را درون كاسهي مخلوطكن بريزيد و پوره كنيد. آنگاه سس را در حدود يك ساعت در يخچال نگهداريد تا خنك شود.