پیراشکی گوشت نیجریه پیراشکی خوشمزه ایست که با گوشت چرخ کرده، سیب زمینی و هویج پر شده اند. این پیراشکیهای گوشتی در غرب آفریقا و نیجریه محبوب هستند. اگر شما پیراشکی گوشتی نیجریه را امتحان نکرده اید حتما به کمک این رسپی این پای خوشمزه و خوش عطر را امتحان کنید.
مواد لازم برای تهیه خمیر پیراشکی:
۵۰۰ گرم............... آرد
۲۰۰ گرم................. کره نرم شده
۲ عدد.............. تخم مرغ
۱ قاشق چای خوری............... نمک
۱ قاشق غذاخوری.............. شکر
۱ قاشق چای خوری.............. بکینگ پودر
۶۰ سی سی.................. آب سرد
بیشتر بخوانید:
پيراشكيسيبزميني و گشنيز
مواد لازم برای تهیه مواد میانی پیراشکی:
۳۵۰ گرم......................... گوشت چرخ کرده
۱ عدد.................. سیب زمینی پوست کنده و به مکعبهای کوچک خردشده
۱ عدد................ پیاز خرد شده
۱ عدد................ هویج پوست کنده و خرد شده
۲۴۰ سی سی.................. آب یا آب گوشت
کمی................. نمک برای چاشنی
کمی................. فلفل برای چاشنی
۱ قاشق چای خوری ..............آویشن
۱ قاشق غذاخوری............... آرد
۱ قاشق غذاخوری................ روغن
۱ عدد ...........تخم مرغ برای مالیدن روی پیراشکیها
بیشتر بخوانید:
فوت وفن خوشمزه تر شدن دلمه
طرز تهیه:
تهیه خمیر پیراشکی: در یک کاسه بزرگ آرد، شکر، نمک و بکینگ پودر را مخلوط کنید. سپس کره نرم شده را اضافه کنید و با دست ورز دهید تا نرم شود.
تخم مرغها را با آب مخلوط کرده و کم کم به آرد اضافه کنید با چنگال مخلوط کنید سپس مخلوط آرد را روی میز کار بگذارید و ورز دهید تا جایی که خمیر به دستمان نچسبد. سپس خمیر را در سلفون بپیچید و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید.
برای تهیه مواد میانی: در یک ماهیتابه بزرگ روغن ریخته گرم کنید سپس پیاز را حدود ۵ الی ۶ دقیقه تفت دهید تا کمی طلایی شود. سپس هویجهای خرد شده را اضافه کنید و ۳ الی ۴ دقیقه تفت دهید. حال گوشت چرخ کرده را اضافه کنید تفت دهید تا رنگش عوض شود. نمک، فلفل، آویش و آرد را اضافه کنید و حدود ۲ دقیقه دیگر هم بزنید.
سیب زمینیهای خرد شده را اضافه کنید و خوب هم میزنیم. آب یا آب گوشت را اضافه کنید هم بزنید.
حرارت را زیاد کنید تا به جوش بیاد سپس به مدت ۱۵ دقیقه حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا کمی غلیظ شود و آبش جمع شود. سپس کنار بگذارید تا خنک شود.
فر را در دمای ۱۷۵ درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود.
خمیر را به ۴ قطعه تقسیم کنید. (برای راحتی میتوانید ابتدا خمیر را با وردنه صاف کنید) هر کدام از ۴ قسمت خمیر را با وردنه صاف کنید تا ضخامتش به ¼ سانتی متر برسد. با قالبی به سایز دلخواه خمیر را به شکل دایره ببرید. خمیرهای باقیمانده را با هم ترکیب کنید و صاف کنید و قالب بزنید.
حدود ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری از مخلوط گوشت را در وسط خمیرها بگذارید تخم مرغ را با براش روی سطح آن را بکشید سپس خمیرها را تا کنید. با انگشتانتان یا چنگال دور آن را تخت کرده و فرم دهید. روی کاغذ روغنی در سینی فر بچینید با چنگال روی انها سوراخ کنید و روی خمیرها با براش تخم مرغ بزنید.
حدود ۲۵ الی ۳۰ دقیقه در فر بگذارید تا طلایی شوند. پس از سرد شدن سرو و نوش جان کنید.
منبع: شفان