مواد لازم
برنج: ۱۰۰ گرم
ماست ترش محلی: ۵۰۰ گرم
سیر رنده شده: ۲ حبه
سبزی (تره، جعفری، ترخون، گشنیز، برگ چغندر): به میزان لازم
یخ: به میزان لازم
نمک و فلفل: به میزان لازم
بیشتر بخوانید:
آش گشنیز
طرز تهیه آش بلغور ؛ مخصوص افطار
طرز تهیه آش یخ
برنج را بشویید و ۲ - ۳ ساعتی در آب خیس دهید. سبزیها را هم خوب بشویید و ریز خرد کنید.
بعد برنج را به همراه یک لیتر آب، نمک، فلفل و سبزی خرد شده، روی حرارت قرار دهید تا کاملا پخته شوند.
وقتی برنج به حالت شیر برنج در امد سیر رنده شده را به آن اضافه کنید و بعد از چند جوش ریز، آش را از روی حرارت بردارید.
وقتی آش سرد شد آن را داخل یخچال قرار دهید و هر زمان که خواستید آش را سرو کنید یک ملاقه از آن را با دو ملاقه ماست ترش مخلوط کنید و یخ خرد شده را داخل آن بریزد و میل کنید.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیهی آش رشته حرفه ای
نکات تکمیلی در مورد آش یخ
آش یخ جزو غذای محلی - آذربایجانی میباشد.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳ ساعت و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت میباشد.
آش یخ را میتوانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید.
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد.
منبع : باشگاه خبرنگاران