کتلت سویا غذایی رژیمی خوشمزه و بسیار سبک است که در کنار تکههای خیارشور و گوجه میتواند یک انتخاب عالی برای وعدههای ناهار و شام شما باشد. برای افرادی که به هر دلیل نمیتوانند از گوشت قرمز استفاده کنند، کتلت سویا یک انتخاب ایده آل است. سرشار از ویتامین ب و برای کودکانی که در سن رشد قرار دارند، بسیار مفید است. به علت عدم استفاده از گوشت در تهیه کتلت سویا، افراد گیاهخوار نیز میتوانند این غذای لذیذ را در رژیم غذایی خود جای دهند. در ادامه شما را با طرز تهیه این کتلت خانگی خوش طعم آشنا میکنیم.
طرز تهیه کتلت سویا
مواد لازم برای 6 نفر | |
سویا ریز | 500 گرم |
تخم مرغ | 2 عدد |
سیب زمینی | 4 عدد |
پیاز | 1 عدد |
سبزی گشنیز تازه | 30 گرم |
ادویه جات (زدچوبه و ادویه کاری ) | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازام |
آرد سوخاری | به مقدار لازم |
دستور پخت کتلت سویا
- ابتدا سویا را به مدت چند ساعت در آب ولرم خیس کنید.
- سپس درون آبکش قرار دهید تا آب آن کاملا گرفته شود.
- به سیب زمینیهایی که از قبل آب پز و رنده کردهاید، مقداری گشنیز خرد شده اضافه کنید.
- پیاز را ریز رنده کرده و به مواد اضافه کنید.
- در این مرحله تخممرغ و آرد سوخاری را به همراه ادویه جات و نمک با مواد مخلوط کنید و کاملا بهم بزنید تا یکدست شوند.
- این مواد را به شکل گلولههای کوچک در آورده در آرد سوخاری بغلتانید.
- در آخر این گلولههای کوچک مواد را روی کف دست پهن کرده و درون روغن داغ سرخ کنید.
- کتلت آماده شده را به همراه سبزیجات تازه با نان سرو کنید.
بیشتر بخوانید:
خورش قیمه بدون گوشت + طرز تهیه
خورش قورمه سبزی بدون گوشت + طرز تهیه
کتلت سویا را بنا بر ذائقه و سلیقه خود میتوانید با انواع سس میل کنید. پیشنهاد ما به شما استفاده از سس کچاب خانگی است که در ادامه مطلب طرز تهیه آن را به شما آموزش میدهیم.
طرز تهیه سس کچاپ خانگی
مواد لازم:
- گوجه فرنگی رسیده حدود 2 کیلوگرم
- پیاز 1 عدد
- فلفل شیرین 1 قاشق مربا خوری
- شکر قهوهای 1 لیوان
- فلفل قرمز به میزان لازم
- نمک به میزان لازم
دستور تهیه:
ابتدا قسمت داخلی گوجه فرنگی، یعنی بخشهای تخمهدار آن را کاملا خالی کنید. پیاز خرد شده را به همراه گوجهفرنگی روی حرارت قرار داده تا کاملا نرم شوند. مخلوط گوجه و پیاز را با استفاده از مخلوط کن به صورت پوره درآورید. سپس آن را درون ظرف مناسب به مدت یک ساعت روی حرارت بگذارید تا غلیظ شود. فلفل شیرین و دانه خردل را درون پارچه تمیزی گذاشته، کاملا گره زده و درون پوره بیندازید. در این مرحله شکر و نمک را اضافه کرده و به مدت نیم ساعت روی حرارت قرار دهید، در آخر سرکه سیب را اضافه کنید و چند بار بهم بزنید تا سس کچاب غلیظ شود.
سخن آخر
کتلت انواع و اقسام متنوعی دارد و فقط به گوشت و سیب زمینی محدود نیست. از انواع کتلتها میتوان به کتلت بادمجان، کتلت مرغ و قارچ و کتلت لوبیا سبز را نام برد، که طعم هر کدام در نوع خود بینظیر است. اما همان طور که مشاهده کردید، در میان انواع مختلف کتلت، کتلت سویا میتواند جایگزین مناسبی برای گوشت باشد.