اعظم گلزارمنش
مواد لازم برای 6-8 نفر
روغن زیتون 2 قاشق سوپخوری
گوشت چرخکرده 300 گرم
پیاز رنده کرده 1 عدد بزرگ
نمک و فلفل به میزان لازم
زردچوبه یکدوم قاشق چایخوری
رب گوجهفرنگی 1 قاشق سوپخوری
آویشن یکدوم قاشق چایخوری
قارچ ورقهای خرد کرده 200 گرم
فلفل دلمهای خرد کرده یکدوم پیمانه
پنیر موزارلا رنده کرده دالیا 150 گرم
پیازچه ریز خرد کرده یکدوم پیمانه
روش تهیه کیش گوشت و پیازچه
روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت اجاق بگذارید.
آنگاه گوشت، پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه را افزوده و تفت دهید.
حالا رب گوجهفرنگی، آویشن، قارچ و فلفل دلمهای را بیفزائید و پیوسته آن را هم بزنید تا آب گوشت تبخیر شود.
سپس تابه را از روی حرارت برداشته تا قدری خنک شود.
اینک پنیر و پیازچه را اضافه کنید و مواد را با هم ترکیب نمائید.
سپس نیمی از خمیر را روی میز کار به ضخامت 3 میلیمتر باز کنید و در قالبی به قطر 20 سانتیمتر قرار دهید به طوریکه لبههای خمیر 2 سانت از کف قالب بلندتر باشد.
حالا مواد فراهم کرده را روی خمیر بریزید و سطح آن را صاف کنید.
اینک باقیمانده خمیر را باز کنید و رویش قرار دهید لبههای خمیر زرین و رویه را به هم بچسبانید و اضافی آن را جدا سازید.
حالا روی خمیر چند سوراخ با چنگال ایجاد کنید و رویش را با مخلوط زرده تخممرغ و زعفران آغشته نمائید.
سپس در فر گرم کرده با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 45 دقیقه آن را بپزید تا سطح خمیر طلائی شود.
مواد لازم خمیر
آرد 250 گرم
کره سرد خرد کرده 180 گرم
تخممرغ 1 عدد
نمک به میزان لازم
پودر زیره یکدوم قاشق چایخوری
روش تهیه خمیر
آرد، کره، تخممرغ، نمک و پودر زیره را در کاسه غذاساز بریزید و دستگاه را روشن کنید تا خمیر لطیف و منسجمی حاصل شود.
در صورتی که خمیر سفت بود، یک قاشق سوپخوری آب سرد به آن بیفزائید.
حالا خمیر را 30 دقیقه در یخچال قرار دهید.
یادآوری
در صورت تمایل روی خمیر را با مخلوط آب و آرد رومال کنید و با پرک بادام بیارائید.
منبع: شور و شیرین
بیشتر بخوانید: