یکی از غذاهای خوشمزهای که بیشتر افراد از خوردن آن استقبال میکنند، خورش مرغ است، اما از طرفی این خورش، غذایی تکراری محسوب میشود. شما میتوانید با مقداری سلیقه و خلاقیت این ظاهر و طعم تکراری را از بین ببرید و یکی از بهترین گزینهها برای این کار، استفاده از میوههای موجود در هر فصل است. خورش مرغ و انار از آن غذاهایی است که مهمانان شما را شگفتزده خواهد کرد و تا مدتها از طعم و ظاهر بینظیر آن صحبت خواهند کرد. این غذای خوشمزه و خوشرنگ به دلیل وجود انار در خود، گزینه بسیار مناسبی برای مهمانی شب یلداست. اگر دوست دارید با مواد اولیه و طرز تهیه این خورش آشنا شوید با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خورش مرغ و انار
موادی که برای تهیه این خورش لازم دارید در جدول زیر شرح داده شده است. این مقدار برای دو تا سه نفر کافی است و شما میتوانید مقدار آن را با حفظ نسبت مواد به یکدیگر کم یا زیاد کنید.
مواد لازم | |
مرغ |
۶۰۰ گرم
|
پودر سیر | نصف قاشق مرباخوری |
سیر | سه حبه |
انار دانه شده | یک پیمانه |
پیاز | یک عدد |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
رب انار | یک چهارم پیمانه |
زعفران (در صورت تمایل) |
به مقدار لازم |
چند نکته:
- منظور از پیمانه لیوان فرانسوی دستهدار است.
- بهتر است از اناری استفاده کنید که هستههای آن نرم باشند تا فرد را در خوردن آن به مشکل نیندازد.
- با اینکه میتوان از هر قسمت مرغ در این خورش استفاده کرد، اما پیشنهاد میکنیم تنها از ران مرغ استفاده کنید، زیرا خوشطعمتر بوده و ظاهری مجلسیتر دارد.
طرز تهیه خورش مرغ و انار خوشمزه
دستور تهیه این خورش مشابهت زیادی به خورش مرغ مجلسی دارد و تنها به ۶۰ تا ۹۰ دقیقه وقت برای آماده سازی و تهیه آن نیاز دارید. تنها کافی است، مراحل ذکر شده در پایین را با دقت انجام دهید:
- مرغ تمیز و شسته شده را در تابهای با مقداری روغن برای ده دقیقه تفت دهید.
- سپس مرغ را از تابه بیرون بیاورید و پیاز خرد شده را به تابه اضافه کنید تا کمی نرم شود. در این مرحله میتوانید در صورت لزوم مقداری روغن اضافه کنید.
- پس از اینکه پیاز سرخ و طلایی شد، سیر له شده، نمک، فلفل، پودر موسیر و زردچوبه را به آن اضافه کنید و برای دو دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید تا مزه خود را به یکدیگر بدهند.
- در این مرحله زعفران و رب انار را به مخلوط سیر و پیاز خود اضافه کنید و حرارت تابه را ملایم نگه دارید تا رب انار نسوزد.
- پس از چند دقیقه تابه را از روی حرارت بردارید و محتویات آن را داخل قابلمهای مناسب بریزید.
- مرغهای سرخ شده را داخل قابلمه گذاشته و به آن مقداری آب سرد اضافه کنید؛ به طوری که دو سوم مرغها در آب باشند.
- حرارت را تا به جوش آمدن آب داخل خورش زیاد نگه دارید، سپس حرارت را به حالت ملایم برگردانید تا مرغها به آرامی بپزند.
- پس از گذشت بیست دقیقه دانههای انار را اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد و آب خورش غلیظ گردد.
خورش مرغ و انار شما آماده است. این خورش را با برنج زعفرانی سرو کنید.
چند نکته مهم:
- برای داشتن مزهای بهتر توصیه میکنیم از رب انار ترش استفاده کنید.
- پس از اضافه کردن دانههای انار به خورش خود، درب قابلمه را نگذارید، زیرا باعث سفید شدن دانهها میگردد.
- در صورتی که دسترسی به دانههای انار ندارید، میتوانید آن را حذف کرده و در عوض رب انار را دو برابر کنید.
- برای تزیین بیشتر این خورش میتوانید از خلال پسته کمک بگیرید.
سخن آخر
در این مطلب طرز تهیه خورش مرغ و انار را به شما آموزش دادیم. این غذا اصلیت مازندرانی داشته و شباهت زیادی به خورش ناردون دارد.