مواد لازم برای ترشی لیته بادمجان :
بادمجان بزرگ | 10 عدد |
هویج بزرگ | 3 عدد |
* سبزی ترشی | به مقدار لازم |
فلفل ترشی (زیاد تند نباشد) | خیلی کم |
سیر | 20 حبه |
گلپرساییده | 3 قاشق غذاخوری |
سیاهدانه | به مقدار کم |
گل کلم بزرگ | نصف گل کلم |
سرکه | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
کرفس | 2 شاخه |
* سبزی ترشی (گشنیز و جعفری و نعنا و ترخون و مرزه و ریحان و شوید و پیازچه و پونه و آویشن و شنبلیله و ساقه های تازه و سیز سیر و برگ و ساقه جوان و ترد کرفس)
طرز تهیه ترشی لیته بادمجان :
بامجان کبابی (من بادمجان را کبابی می کنم اما اگر شما بوی دودی بادمجان را دوست ندارید می توانید بخارپز یا اینکه داخل سینی فر بگذارید تا نرم شوند، یا با مقداری آب و سرکه بپزید.)
همه مواد را بشویید و بگذارید خشک شوند و آن ها را درشت خرد کنید بادمجان ها را پوست بگیرید، سپس آن ها را جدا جدا داخل سبزی خردکن به اندازه ای می خواهید ریز باشند خرد کنید.
هنگام خرد کردن مواد ترشی لیته روی آن ها نمک بپاشید و بعد از خرد کردن آن ها را داخل صافی بریزید تا آب اضافی سبزیجات برود.
سپس همه مواد ترشی را داخل یک ظرف بزرگ مخلوط کنید و روی آن ها گلپر و مقدار کمی سیاهدانه بریزید و مخلوط کنید. بعد ترشی ها را داخل ظرف های مخصوص ترشی تان بریزید و روی آن ها را با سرکه سفید بپوشانید و در ظرف را محکم ببندید که هوا به داخل ظرف ها نفوذ نکند ظرف های ترشی را داخل یخچال یا جایی خنک و تاریک قرار بدهید.
منبع : بیتوته